Vegyünk a gyereknek íróasztalt!

A gyerekek életében komoly forduló pontot jelent az iskola kezdés. Ilyenkor teljesen átalakul az életük, hiszen az eddig megszokott izgő mozgó, játékos életmódjukat felváltja a nagy figyelmet követelő tanulás, ami bizony órákon keresztül tartó egy helyben ülést is jelent az iskolában és otthon is.

gyerek iróasztal

Hogyan készítheted fel a gyerekedet az iskola kezdésre?

Talán a legfontosabb az, hogy sokat beszélgess a kicsivel az iskoláról és együtt vásároljatok meg mindent, a tanszereket és a tanuláshoz szükséges bútorokat, a gyerek íróasztalát és a széket is.

Mi mindenre figyelj, ha gyerek íróasztalt vásárolsz?

Először is alaposan faggasd ki a kicsikédet arról, hogy milyen színű és kialakítású bútorra vágyik. Ha lehet, akkor vedd meg neki a kedvenc színére festett gyerekíróasztalt. Könnyű dolgod lesz, a natúr fa színek mellett fehér, kék vagy akár rózsaszín bútort is vásárolhatsz. A kialakításnál is próbálj meg a kedvében járni, ha polcokkal és fiókokkal felszerelt gyerekíróasztalt szeretne, akkor válassz neki olyat, de ennél a témánál azért beszélgessetek az íróasztal szerepéről is. Tisztázzátok azt, hogy mennyi mindenre fogja használni ezt a bútort. Fontos, hogy kényelmesen és szépen tudjon rajta írni, ezért az alkarjának is helyet adó, szépen megmunkált asztallapú termékre van szükség. Az olvasást pedig könnyebbé teszi a dönthető asztallap. Számítsatok arra is, hogy az iskolában számos kézügyességi és művészettel kapcsolatos házi feladatot is kapnak a kicsik, ezért gondoljátok végig, hogy milyen gyerek íróasztal kell a festékek, a ragasztók, a különböző méretű rajzlapok biztonságos használatához és a sérülésektől mentes alkotások elkészítéséhez. A rengeteg holmi tárolásáról nem is beszélve. Persze ma már a kicsik is tanulnak számítógéppel, vagy lap toppal, ezért érdemes speciális kialakítású gyerek íróasztalt választani.