Étkező garnitúra otthonra

Kinek ajánlott egy étkező garnitúra megvásárlása?

Gyakran halljuk ezt a kérdést, kinek ajánlott az étkező garnitúra, vagy egyáltalán minek kell a lakásba étkező garnitúra? Mi pedig sokszor járunk olyan lakásban, ahol az étkezések egy ütött-kopott asztalnál, és pár egymástól különböző stílusú széknél folynak.

Valljuk be, hogy ez se nem elegáns, se nem túl otthonos. Emiatt azt szoktuk javasolni családosoknak, hogy szerezzenek be egy étkező garnitúrát. Így sokkal kényelmesebbek lesznek a családi étkezések és vendégséget is tarthatnak. Így válik az étkező garnitúra az otthon részeként a fontos ünnepek helyszínévé.

Itt bőséges kínálatból válogathatnak, találnak négy székes étkező garnitúrát, de akár nagy méretű asztalt tíz székkel is.

étkező

Milyen étkező garnitúrák kaphatóak?

Étkező sarok: ez olyan szett, melyet szívesen ajánlunk kisebb helyiségekbe is. Többnyire egy asztalból, egy sarokelemből, és kettő vagy négy székből áll. A székek többnyire elegáns kárpittal borítottak. Azt szoktuk javasolni ilyen étkező garnitúra vásárlása esetén, hogy fáradjon be telephelyünkre, mivel élőben jobban látható a szövet.

Négy személyes étkező garnitúrák: Egyedülállóknak, pároknak, kisebb családoknak szoktuk javasolni. Ezen garnitúráink már nagyon alacsony áron is kaphatóak, így bárkinek könnyen elérhető bútorok. Ilyen a DORTMUND STYLE étkező garnitúra fix asztallal és négy darab hokedlival.

Hat-tíz személyes étkező garnitúrák: Ezen darabjainkat leginkább nagy családosoknak szoktuk ajánlani. Ezek közt is megtalálhatóak a letisztult egyszerűbb darabok, de az igazán elegáns és egyedi tíz személyes darabok is kör vagy kihúzható asztallal. Eleganciát kedvelő vásárlóink egyik kedvence a TRANSYLVANIA étkező garnitúra-bútor, melyhez tíz szék jár. Ezt a gyönyörű étkező garnitúrát cires-cseresznye és stejar-tölgy színben is elérhetik.

Étkező garnitúra kihúzható asztallal: Ezek a bútoraink is nagyon kedveltek. Akár hatan is leülhetnek mellé, de csak a használathoz kell kihúzni az asztalt. A székek itt is remekül illenek az asztal stílusához. Amikor az asztal maga nem kerül kihúzásra, két széket el is vehetünk, és használhatjuk akár a nappaliban is.

Vegyünk a gyereknek íróasztalt!

A gyerekek életében komoly forduló pontot jelent az iskola kezdés. Ilyenkor teljesen átalakul az életük, hiszen az eddig megszokott izgő mozgó, játékos életmódjukat felváltja a nagy figyelmet követelő tanulás, ami bizony órákon keresztül tartó egy helyben ülést is jelent az iskolában és otthon is.

gyerek iróasztal

Hogyan készítheted fel a gyerekedet az iskola kezdésre?

Talán a legfontosabb az, hogy sokat beszélgess a kicsivel az iskoláról és együtt vásároljatok meg mindent, a tanszereket és a tanuláshoz szükséges bútorokat, a gyerek íróasztalát és a széket is.

Mi mindenre figyelj, ha gyerek íróasztalt vásárolsz?

Először is alaposan faggasd ki a kicsikédet arról, hogy milyen színű és kialakítású bútorra vágyik. Ha lehet, akkor vedd meg neki a kedvenc színére festett gyerekíróasztalt. Könnyű dolgod lesz, a natúr fa színek mellett fehér, kék vagy akár rózsaszín bútort is vásárolhatsz. A kialakításnál is próbálj meg a kedvében járni, ha polcokkal és fiókokkal felszerelt gyerekíróasztalt szeretne, akkor válassz neki olyat, de ennél a témánál azért beszélgessetek az íróasztal szerepéről is. Tisztázzátok azt, hogy mennyi mindenre fogja használni ezt a bútort. Fontos, hogy kényelmesen és szépen tudjon rajta írni, ezért az alkarjának is helyet adó, szépen megmunkált asztallapú termékre van szükség. Az olvasást pedig könnyebbé teszi a dönthető asztallap. Számítsatok arra is, hogy az iskolában számos kézügyességi és művészettel kapcsolatos házi feladatot is kapnak a kicsik, ezért gondoljátok végig, hogy milyen gyerek íróasztal kell a festékek, a ragasztók, a különböző méretű rajzlapok biztonságos használatához és a sérülésektől mentes alkotások elkészítéséhez. A rengeteg holmi tárolásáról nem is beszélve. Persze ma már a kicsik is tanulnak számítógéppel, vagy lap toppal, ezért érdemes speciális kialakítású gyerek íróasztalt választani.