Tömörfa parketta otthonra

Az otthonunk a legfontosabb helyszíne az életünknek. Nagyon sok időt töltünk itt, nagyon sok mindennel foglalkozunk, megosztjuk a rokonainkkal és a barátainkkal, ezért fordítunk nagy hangsúlyt a tervezésére, felépítésére korszerűsítésére valamint a tisztán tartására is. Ahhoz, hogy az ideális helyünkön élhessünk számos dologra kell figyelnünk. Az egyik ilyen a padló burkolat.

tömörfa parketta

Milyen burkoló anyagok közül választhatok?

A parketta és a csempe választék óriási. Rengeteg árnyalat közül válogathat és az egyes termékeknek egyedi formavilága is van. Kiváló választás lehet a tömör fa parketta.

Tömör fa parketta? Miért?

A tömör fa parketta számos alapanyagból készülhet. Minden esetben kizárólag természetes összetevőkből gyártják. Állhat tölgyből, kőrisből, bükkből, akácból vagy akár bambuszból is. És a természetességének köszönhetően rendkívül jó hatást fejt ki az egészségre is. Antiallergén. Szintén a természetesség miatt lehet egyedi a stílusa. A fán nyomokban keletkező sérülések ugyanis néhol láthatóak maradnak. A tömör fa parketta a látványa miatt is kiváló választás lehet. A sötétebb valamint a világosabb árnyalatot kedvelők is lerakhatják. Emellett vannak olyan típusai is amelyek alá kiépíthető a környezet barát elven működő elektromos padlófűtő rendszer is.

Hogyan bánjunk a tömör fa parkettával?

Mivel fa alapanyagról van szó, ezért fontos, hogy ne érje nagy mennyiségű víz, ezért esős időben mindig csukjuk be az ablakot, ha véletlenül kiömlik valamilyen folyadék, akkor azt a lehető leggyorsabban töröljük fel. A folyadékok ugyanis feldagasztják sőt rosszabb esetben el is töredezhetik a parkettát. A tisztításához pedig mindig használjuk az értékesítő által javasolt készítményeket, így érhetjük el, hogy a lakásunkban a padló akár több évtizeden keresztül is ugyanolyan gyönyörű maradjon, mint új korában.