Milyen székeket vegyél az új lakásodba?

Ha az új lakásod berendezését tervezgeted, akkor nem feledkezhetsz meg a székekről, fotelekről sem, hiszen az otthon komfortos használatához bizony szükség van ezekre a bútorokra is. Ebben a bejegyzésünkben a székek kiválasztásához adunk néhány ötletet.

Mi mindenre figyelj, ha székeket vásárolsz?

Először is nézz szét az otthonodban. Figyelj a színekre. Fontos, hogy a székek árnyalatai passzoljanak az ablak keret, a padló, a szőnyeg és a szobában lévő többi bútor színéhez is. Ha ezzel megvagy, akkor gondold végig, hogy a lakásod egy-egy helyiségében mi mindent is fogsz csinálni. Mi mindenhez lesz szükséged a székre.

székEnni mindenképpen fogsz, ezért a konyhába vagy az étkeződbe muszáj székeket raknod. Választhatsz fából készült, puha szivacsos gyönyörű textil kárpittal borított  ülőfelületű széket, vagy a rendkívül elegáns bőrrel borított exkluzív, komfortos testtartást biztosító és mindig ünnepélyes hangulatot biztosító székeket is. De az alumínium szerkezetű, műanyag ülőfelületű és támlájú székeket is haza viheted. Ha ezt választod, akkor szerezz be párnákat is, mert a műanyag bizony hideg és kemény.

Filmet nézni zenét hallgatni és pihenni is biztosan szoktál, ehhez pedig jól jöhet egy relaxációs célra kialakított bútor. Választhatod a hintaszéket. A hatalmas kerekű magas támlájú székben akár órákon keresztül is ringatózhatsz. A relax fotelben kinyújthatod a lábad, hátra dőlhetsz és a teljes testedet ellazíthatod. Ha pedig fontosnak tartod az egészséges testtartást, esetleg a gerinc problémáid vannak, akkor használhatod a babzsákfotelt is. A babzsák fotel töltő anyaga  A babzsák fotel töltő anyaga ugyanis a apró szemű természetes anyag, amely lehetővé teszi a testsúly egyenletes eloszlását is. A méretei miatt pedig nem csak ülhetsz, hanem fekhetsz is rajta.

Ha tanulni vagy dolgozni is szoktál otthon, akkor vegyél egy iroda széket is. Fontos, hogy stabil tartást biztosítson, ezért mindenképpen olyat válassz, amelynek az ülő felülete állítható magasságú, a támlája pedig dönthető. Így testmagasságodnak tökéletesen megfelelően alakíthatod ki a széked  adottságait.