Kerítésfestés

Ha tavasz, akkor megújulás. Szüksége van erre a környezetünknek is, ezért folyamatosan foglalkozunk a szépítésével. Nem hanyagolhatjuk el a kerítést sem. Fontos, hogy mindig szép legyen, ezért bizonyos időközönként át kell festeni. És a szép környezetünkhöz hozzá tartoznak a kerti bútoraink is.

kerítésfestés

Kerítésfestés? Hogyan?

Először is figyelj az időjárásra. Fontos, hogy kellemes, száraz napot válassz, hiszen így tud a festék megfelelően száradni. A festés előtt először is alaposan nézd át a kerítésed. Nagyon fontos az állapota. Ha sérült, akkor a festés előtt el kell végezned néhány javítási feladatot. A repedésektől minden képen meg kell szabadulnod, ezen kívül a csiszolásról sem feledkezhetsz meg, hiszen csak az egyenletes felületet lehet szépen megmunkálni. Ha ezzel megvagy, akkor jöhet az alapozás, végül pedig a festés.

A kerítésfestés elkészült, következnek a kerti bútorok

Az első feladatod, itt is a bútorok állapotának a felmérése. Ha mindent rendben találsz, akkor csak egy alapos tisztításra van szükség. Ha műanyagból készült asztalod és széked van, akkor elegendő egy a háztartásodban is megtalálható konyhai tisztítószerrel lemosnod ezeket a bútorokat, ha pedig fából készültek a kerti bútoraid, akkor érdemes egy bútorápolót használnod. A tisztítás után következik foglalkozhatsz a kerti bútorok elhelyezésével is. Ha van teraszod, akkor rakhatod oda is, de ha szeretnél egy kis változatosságot, akkor teheted, a diófa alá, vagy a sövényed mellé is. Most, hogy a helyükre került az összes  szép és tiszta kerti bútorod, gondoskodhatsz a komfortos használatukhoz szükséges kiegészítő termékekről is. Az asztalra tehetsz egy terítőt. A legjobb ha lemosható teflonos terítőt választasz, hiszen erről még akár a zsírfoltokat is könnyedén eltávolíthatod. A székekre pedig rakj párnákat. A szivacs puha ülőfelületet biztosít mindenkinek.