Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot?

Sokszor előfordul, hogy fáradtan és meglehetősen kimerülten ébred? A probléma sokak számára ismerős lehet és bizony a legnagyobb bűnös ebben az esetben a matrac, illetve ágybetét. Rendszeres derékfájás is kialakulhat, ha nem megfelelő a matrac vagy az ágykeret. Ebből adódik, hogy a pihentető és nyugodt alvás elengedhetetlen kelléke az ágy és a matrac optimális kiválasztása, amihez figyelembe kell venni alvási szokásainkat.

Nem érdemes az olcsóbb, neve nincs darabokat választani, ezek minden bizonnyal nem lesznek ideálisak, inkább fizessünk érte egy picit többet az egészségünk érdekében.

A rossz minőségű matrac káros az egészségünkre nézve.

Íme néhány tipp a megfelelő matrac kiválasztásához!

Napjainkban nagyon sok bútorbolt értékesíti az ágyakat lapra szerelhető változatban, amelyeket a leírások alapján bárki össze tud rakni. Ezekhez jellemzően többféle típusú matrac közül válogathatunk. Sokan a kemény és a félkemény matracra voksolnak, de belőlük is akad bőven silány minőségű a piacon.

A szakemberek elsősorban az emlékező matracokat javasolják, ezek az úgynevezett memory matracok. Olyan habanyag van a belsejükben, ami teljes mértékben felveszi a testünk alakját és egészségesen tartja a gerincet. További előnyük, hogy egyenletesen elosztják a rájuk nehezedő súlyt és maximálisan tehermentesítik az izomzatot, ezáltal biztosítják a tökéletes kényelmet.

A memóriahabos matracok között is vannak rossz minőségűek, ezért érdemes ismert márkát választani, amiről előzetesen véleményeket is célszerű olvasni. A garanciaidő is árulkodó lehet, minél hosszabb, annál megbízhatóbb a termék.

Az ágykeretből vásároljunk olyat, aminek az alsó része tárolóval van felszerelve, így több helyre tehetünk szert, ahová az ágyneműt vagy akár a ruháinkat is bepakolhatjuk. Többféle stílusú ágykeret áll a vásárlók rendelkezésére, figyeljünk arra, hogy stílusban ne térjen el a hálószoba kialakításától.

A matracot és az ágykeretet napjainkban már online webáruházból is megvásárolhatjuk, ezzel időt és energiát is spórolhatunk úgy, hogy ki sem kell tennünk a lábunkat a lakásból, de a méreteket okvetlen vegyük figyelembe.