Függönyök egy modern lakásba

A függönyök és sötétítő függönyök puhának tűnhetnek, de számos típusú keményebb anyagból készül. Egy nyári napon távol tarthatják az erős napsütést és a szomszédok kíváncsi pillantásait is. Egy vastag függöny télen még a huzatot is vissza fogja, az átlátszó hálófüggöny pedig szétszórja az ablakon beáramló napfényt és, ami a legjobb, hogy meghitt hangulatot teremt.

A függönyök feldobják a helyiségeket.

A sötétítő függönyök nemcsak az utcai lámpákat tartják távol, hanem télen például segítenek melegen tartani a szobát. Sötétítő függönyök különböző színekben kaphatóak, rendelkezésre állnak élénkebbek, például zöld, narancssárga, rózsaszín és még sorolhatnánk, de felkapottak a sötétebb tónusúak is.

A szövetfüggönyök is megszűrik a fényt, ezekből vehetünk valamilyen mintával rendelkezőt, így még jobban hozzájárulhatunk otthonunk dekorációjához. Lehet egy merész, élénk, színes mintájú függönyünk, de akár egy semlegesebb, szürke típussal is kiegészíthetjük a szobát. Biztosak lehetünk benne, hogy egy szövetfüggöny tompítja a nap vakító fényét a TV képernyőjén, miközben kedvenc műsorunkat nézzük. A függönyhöz olyan függönyrudat vegyünk, ami stílusában illik hozzá.

Mely helyiségekbe tegyünk függönyt?

A nappaliba mindenképp illik függönyt tenni, hiszen így vihetünk a helyiségbe eleganciát és stílusosságot, ami azért is fontos, mert a vendégeket is itt fogadjuk. Amennyiben a fürdőszobában van ablak, oda is érdemes felhelyezni, de kizárólag olyat, ami feldobja a modern fürdőszoba bútorok stílusát, hiszen a fürdőszoba bútorok a központi elemei a helyiségnek. A konyhákba elegendőnek bizonyulhatnak a kisebb szövetfüggönyök.