Út az elhanyagolt panellakástól egy ízléses otthonig

Panellakásból modern otthont

Sajnálatos módon a gazdasági nehézségek miatt sokaknak nem maradt elég pénze arra, hogy karbantartsa az ingatlanát. Omladozó vakolat, elavult villany- és vízvezetékek, rossz hatásfokú fűtési megoldások, nem megfelelő, vagy nem is létező szigetelés, amely következtében a fűtési költségek még magasabbak, illetve, ha légkodicionálót már beszereltek, akkor a nyári időszakban jól megdobhatja a villanyszámlát is.

Magas árak, kevés felújítás

Az elmúlt években az ingatlanpiaci helyzet a lakások és házak árát mondhatni az egekbe emelte, bőven akadnak olyan ingatlanok, amelyek hirdetésein felbukkanó áraktól az embernek bizony el-elkerekedik a szeme. Az a pénzmennyiség, amivel 4 évvel ezelőtt még majdnem hogy luxus árkategóriájúnak számító kertes házakat, kikövezett kocsifeljáróval, garázsostul mindenestül meg lehetett volna venni, ma egy jobb állapotban levő panellakásra sem elegendő.

Megvan tehát az esélye, hogy azok, akik tavaly vásároltak, illetve az idén vagy jövőre szeretnének panelhez jutni, eléggé lelakott állapotú lakásokat engedhetnek csak meg maguknak.

Fontos azonban, hogy annak ellenére, hogy többe került, még nem lett jobb az ingatlan és vannak olyan felújítási munkálatok, melyeket a magas vételi ár ellenére is érdemes elindítani, már ha a családi kassza erre lehetőséget ad, hiszen hosszú távon ezek a befektetések megtérülnek.

Lássuk a legfontosabb elemeket:

  • csöpögő csaptelepek cseréje
  • fűtőrendszer karbantartása, felújítása
  • nyílászárók cserélése, új ajtók beépítése
  • légkondicionáló karbantartása, tisztíttatása

És ami a kötelező után jön

Ha túlvagyunk azon elemek cseréjén, amik közvetlenül “veszteséget termelnek”, akkor jöhet az élet szebbik oldala, az egyéniségünkhöz, családunkhoz illő bútorok és lakásfelszerelések beszerzése. Néha csak egy vidám hangulatot teremtő színes függönyre van szükség, hogy egy egész szoba otthonosabbnak, barátságosabbnak tűnjön.

Ebben a bejegyzésünkben már több jó ötlet is született ebben erre a problémára, illetve az oldalunk tele van hasznos, inspiratív tartalmakkal, érdemes böngészni közöttük. Éppen ezért most nem is szaporítanám tovább a szavakat. Felújításra fel!