A megfelelő ülőgarnitúra kiválasztása

Az otthonunk fontos szerepet tölt be az életünkben. Itt gondoskodunk önmagunkról, ételeket készítünk és ápoljuk a testünket, pihenünk, erőt merítünk a mindennapi feladatainkhoz. Ezért is fontos, hogy az otthonunkban jól érezzük magunkat és a vágyainknak, céljainknak tökéletesen megfelelő bútorok legyenek. Ebben komoly szerep jut az egyedi stílusú ülőgarnitúrának.

ülőgarnitúra

Mitől lesz egyedi az ülőgarnitúra?

A méret, a design, a funkció, a komfortosság és a minőség mind-mind része az ülőgarnitúra egyediségének. Vagyis ezekről a témákról kell döntened, ha azt szeretnéd, hogy a te elvárásaidnak megfelelően készítsék el ezt a bútort.

Nézzük akkor, hogyan határozd meg a méretet. Először is írd fel a standard méreteket, ha van elég hely a nappalidban és elfér a standard méretű ülőgarnitúra, akkor válaszd ezt. Ha a szobád kicsi, vagy sajátosan szeretnéd berendezni, és emiatt nem jók a standart ülőgarnitúrák, akkor kezdhetsz számolni. Fontos, hogy vedd figyelembe a szobád adottságait és ez alapján határozd meg az ülőgarnitúra típusát és nagyságát. Lehet hogy a kinyitható kanapé, vagy az is lehet, hogy a sarokülő lesz ideális megoldás. A bútor pontos méreteinek meghatározásában kérd a gyártó segítségét. A következő fontos szempont a design. Gondolj a színekre és a mintákra, ennél a résznél minden a fantáziádra van bízva. Azért persze mérlegeld a szobádban uralkodó színeket. Milyenek a falak és a nyílászárók? Megvetted már a szekrénysort? Hogy csak a legfontosabb kérdésekről beszéljünk. Akkor most nézzük a funkciókat. Mire szeretnéd az ülőgarnitúrádat használni? Pihenésre? És milyen sokféleképpen lehet pihenni! Órákon keresztül ülve filmeket nézni, vagy kényelmesen fekve izgalmas krimiket olvasni. De az ülőgarnitúra fekhely is lehet. Alhatnak rajta a vendégeid is. Az egyediséghez hozzá tartozik a komfortosság és a minőség is. A komfortosság a tested kényelmes és stabil tartását jelenti, és az ülőgarnitúra tisztítására is vonatkozik. A minőség pedig az alapanyagok, a tartó szerkezet és a rögzítéstechnikai felszerelésekre vonatkozik. A jó ülőgarnitúrát évtizedekig használhatod.