Futópad otthonra

A fittségünk megőrzéséért nagyon sokat kell tenni. Ha igazán edzettek szeretnénk maradni, akkor a legjobb ha naponta mozgunk. Kora tavasztól késő őszig nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen kellemes hőmérsékletben napfényes időben mozoghatunk. Az egyik legjobb választás lehet a futás. Sokan szeretjük, hiszen egy kényelmes cipőre egy pólóra és valamilyen nadrágra van szükségünk. És akár a házunk környékén is futhatunk kocoghatunk egy fél órát és ha kitartóak vagyunk, akkor részt vehetünk a hobbi futóknak szervezett versenyeken is. Ehhez azonban szükség van arra is, hogy az év minden napján a hideg téli időszakban is rendszeresen eddzünk. A zord időben azonban a legjobb ha fűtött Fedett helyen futunk. Szerencsére ma már egyre több helyen, sőt akár az otthonunkban is futhatunk. Csupán egy futópadot kell beszereznünk.

futópad

Honnan szerezzük be a futópadot?

Ma már használt és új futópadok közül is válogathatsz, azonban van néhány dolog amit érdemes figyelembe venned mielőtt futópadot veszel. Először is légy tisztában a saját súlyoddal. A futópadok terhelhetősége ugyanis korlátozott. Ezen kívül fontos az is, hogy tudd, a szobád méreteit is, így megfelelően bírod tárolni és használni is a futópadodat. Ez nagyon fontos a testi épséged megőrzése, a gép használhatósága, valamint a padló állapota miatt is.

Gondolj a futópad elhelyezésére is. Igaz, hogy ezek a gépek kifinomultan megmunkáltak, így kicsi az esélye annak, hogy megkarcolják a padlót, azonban a legjobb mégis az, ha szőnyegre állítod a futópadot. És ha már az elhelyezésen gondolkodsz, akkor vedd figyelembe a tárolást is. hiszen a kis lakásokban is könnyen használható, összecsukható, így az ágy alá, vagy a szekrény mellé állítható futópadokat is vásárolhatsz. Nagyon fontos még a biztonságos használat is. Ehhez szükség van a megfelelő futófelületre a legjobb, ha csuszásmentes a felület és állítható a pad dőlésszöge is, így nem kell attól tartanod, hogy elesel. A futópad használata előtt be kell állítanod a sebességet is. Ha mindezzel meg vagy, akkor indulhat az edzés.