Zuhanyválaszfalak

A közösségi intézmények és a vállalkozások működtetéséhez szükség van az öltözők és a különböző mosdóhelyiségek szakszerű kialakítására is. Ezeket a követelményeket jogszabályok határozzák meg. A higiéniai szabályok mellett a kivitelezéskor is számos szempontot kell figyelembe venni. Egyik ilyen tényezőt jelentik a kivitelezéskor használt anyagok és eszközök. Egyik ilyen eszköz a dizájn mosdók mellett a zuhany válaszfal.

zuhany

Melyik zuhanyválaszfalat érdemes kiválasztani?

Lényeges szerepe van a helyiség típusának is. Nem mindegy, hogy egy kistelepülés néhány diákot befogadó általános iskolájában, vagy egy több száz főt foglalkoztató multinacionális irodaházban alakítják ki a zuhanyzót. Gondold csak végig, az iskolába kevesebb számú és kisebb méretű zuhanyválaszfalak is használhatóak, hiszen nincs olyan sok gyermek, mint a munkahelyen. A kabin elhelyezkedéséről sem szabad megfeledkezni. Kialakítható akár a tetőtérben is, hiszen a zuhanyválaszfalak mérete átalakítható.

Milyen a jó zuhanyválaszfal?

A zuhanyválaszfal egyik talán legfontosabb tulajdonsága a vízállóság. Mivel a közösségi helyiségekben sokan, rendszeresen használják a zuhanyzót, ezért jut lényeges szerep a vízállóságnak. Ezen kívül meg kell említeni még a könnyű tisztíthatóságot is. Az ideális zuhanyválaszfalak tökéletesen sima felületűek, néhány gyors mozdulattal tisztán tarthatóak. És a hétköznapokban sokat használt készítményekkel takaríthatóak. A zuhanyválaszfalak természetesen strapabíróak és olyan árnyalatokban kaphatóak, amelyek lehetővé teszik a nyugodt használatot mindenki számára. Meg kell említeni még a felszerelést is. Fontos, hogy a zuhanyválaszfalakat megfelelően rögzítsék, hiszen így tudják a biztonságos használatot garantálni.