Hogyan válasszunk kerti bútort?

Otthonunkat folyamatosan igyekszünk rendezni és megújítani, a családi házzal rendelkezőknek még a kerttel is törődniük kell, hiszen a szép és rendezett környezetben érzi igazán jól magát az ember. A kerti bútoroknak tehát nem csak funkciójukban javasolt ideálisnak lenniük, hanem stílusukban is. Nézzünk néhány szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha kerti bútor vásárlás előtt áunk.

A modern kerti bútorok mutatósak.

Az alábbiakat okvetlen vedd számításba…

Először is át kell gondolni, hogy pontosan mire is fogjuk használni az adott bútordarabot és, hogy milyen funkciót fog betölteni a későbbiekben. A bútorok anyaga is meghatározó, az interneten bőven találunk információkat, hogy az egyes típusúak miért előnyösek, így hamarabb eldönthetjük, hogy mely darabok bizonyulhatnak a legideálisabbnak.

Vizsgáljuk meg azt is, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre, lényeges tudni, hogy elfér-e a rendelkezésre álló területen akár egy szett is. Éppen ezért mérjük le a méreteket, nehogy kisebbet vagy nagyobbat válasszunk. Amennyiben vendégeket is szeretnénk fogadni a kertben vagy grill partikat tartani, akkor ezt is vegyük figyelembe és vegyünk több kerti ülőalkalmatosságot.

Arra is gondolnunk szükséges, hogy télen hol tudjuk tárolni a bútorokat, ugyanis kint nem maradhatnak, mivel a fagy és a hideg, illetve a hó is kárt tehet a szerkezetükben. Az lenne a legideálisabb, ha a bútorok fedett részek alatt kapnának helyet. Továbbá kerüljük a vékonylábú bútorokat, ha a padlón nagyobb rések vannak, mivel beleszorulhat. A fa padlót a fémlábú bútorok megkarcolhatják, ebben az esetben célszerűbb könnyedebb típusúakat választani.

Kerítéssel is körbevehetjük a bútorokat, így a háziállatok sem tudnak felmászni rájuk. A kerítést stílusában igazítsuk a bútorok megjelenéséhez, amennyiben szükséges kérjük kapu gyártással foglalkozó cégek segítségét.