Hogyan válassz étkezőgarnitúrát?

Az otthonunk berendezése nem is olyan egyszerű, mint ahogyan azt előre gondolnánk. Még akkor sem, ha tudjuk hogy az egyes helyiségeknek milyen adottságai vannak, többé- kevésbé tisztában vagyunk azzal, hogy milyen stílusú bútorokat szeretnénk. Az internet sem teszi könnyebbé a bútorvásárlást pedig a segítségével pillanatok alatt áttekinthetjük a választékot is. De erre a helyzetre is van megoldás. Fordulhatunk lakberendezőhöz, részt vehetünk workshopokon és választhatunk a különböző bútorcsaládok és garnitúrák közül. Ebben a bejegyzésben az étkező garnitúrák kiválasztásához adunk ötleteket.

Hogyan kezdd el?

Több száz különböző stílusú étkezőgarnitúra közül válogathatsz, ezért legelőször is azt kell eldöntened, hogy a teraszon, az erkélyen, vagy az ebédlőben szeretnéd-e használni. Ez azért lényeges mert eltérő alapanyagokból gyártanak étkező garnitúrákat a külterületekre és az ebédlőbe. Fontos szempont az is, hogy hányan éltek a lakásban, hiszen 2 és 10 személyes étkezőgarnitúrák is vannak. Sőt a későbbiekben akár bővíthetitek is a bútorcsaládot.

Az étkezőgarnitúra stílusa…


Bármelyik építészeti stílushoz megtalálhatod a vele tökéletes összhangban álló étkezőgarnitúrát. Ha modern kialakítású, minilakásod van, ami egy kicsit hasonlít a pubokhoz, akkor neked a bárasztalból és a két állítható magasságú bárszékből álló ülőgarnitúrát ajánlom.

Ha a modern lakásod hatalmas nappalijába, vagy az amerikai konyhádba keresed a tökéletes étkezőgarnitúrát, akkor a 6 -8-10 széket és egy nagy méretű, állítható hosszúságú asztalból álló étkezőgarnitúrát válassz. Ezeken a bútorokon minden esete kellemes beszélgethettek és elfogyaszthatjátok a finom vacsorát is. Sőt ha szerettek otthon ünnepelni, vagy nagy partikat szervezni, akkor ki is bővíthetitek az étkezőgarnitúrátokat.