Lakástextilek a hálószobába!

Talán a hálószoba a lakásunknak az a helyisége, ahol sok időt töltünk el, azonban nem túl sok mindent csinálunk ott, leginkább alvással, relaxálással foglalkozunk. Azonban fontos, hogy a hálószoba is praktikusan és szépen legyen berendezve. Amihez pedig szükségünk van jó néhány lakástextilre is.

Milyen lakástextileket válassz a hálószobádba?

Amire mindenképpen szükséged lesz az a függöny. Ha van redőnyöd, akkor elegendő egy fényáteresztő függönyt vásárolnod. Ez a termék lehetővé teszi, hogy napközben természetes fény jusson a szobádba és megakadályozza, hogy rovarok bejussanak a helyiségbe. A redőnnyel bármikor besötétítheted a szobádat. Szerencsére a fényáteresztő függönyöknek számos típusa van, úgyhogy biztosan kapható a te kedvenc színedben. Ezeknek a lakástextileknek a mérete és a szabásmintája nagyon változatos lehet. Ablakok és ajtók fölé is tehetsz fényáteresztő függönyt.  Ha nem szereltettél fel redőnyt a hálószobádba, akkor szükséged lesz egy sötétítő függönyre. Így éjjel- nappal kizárhatod a hálóba beszűrődő fényeket. Sőt nyári hónapokban  rekkenő hőséget szintén távol tarthatod a sötétítővel.

images
Ha lakástextilt keresel a háló szobádba, akkor jusson eszedbe a szőnyeg. Fontos, hogy soha ne lépj mezítláb a hideg burkolóra, hiszen rövid idő alatt felfázhatsz. Ha szeretnéd a padló teljes felületét leborítani, válassz a faltól- falig tartó padlószőnyegek közül. Amennyiben a szép parkettádat nem szeretnéd eltakarni, akkor keresgélhetsz a hagyományos szőnyegek: például a futók és a lábtörlők között. Ezek a lakástextilek általában kisebb méretűek, ezért célszerű többet vásárolnod belőlük. Egyedi hangulatot hoznak a szobádba.
A futószőnyegek, a padló bármelyik részére lerakhatod. Az ágyad és az ajtód elé mindenképpen érdemes letenned egy ilyen szőnyeget, így nem kell a hideg padlón sétálnod.
Fontos, hogy a vásárlás előtt pontosan tudd, mekkora nagyságú futószőnyegre van szükséged. Ezeket a termékeket ugyanis az üzletben meghatározott méretre vágják.