Miért érdemes gardróbot készíttetni?

A lakások berendezésekor kiemelkedő szerepet kapnak a bútorok. A hiányzó enteriőröket gyorsan beszerezhetjük. Az áruházak hatalmas választékában keresgélhetünk. Néhány kivételes esettől eltekintve;  könnyen megtalálhatjuk az otthonunkhoz és a személyiségünkhöz legjobban passzoló lakásfelszereléseket. Vásárlásnál nehézségeket a bútorok nagysága okozhat. Előfordulhat, hogy a legjobban tetsző standard méretű termékek nem férnek el, vagy nagyon rosszul néznek ki a szobában. Szerencsére ekkor sem kell lemondanunk a gyönyörű bútorokról, készíttethetünk gardróbokat.

Milyen előnyei vannak ezeknek a szekrényeknek?

A beépített enteriőrök használhatóvá teszik a helyiségek legapróbb zugait. A gardróbok ugyanolyan magasak lehetnek, mint a szobák falai, ezért gyakran alakítják ki panel épületekben, kicsi alapterületű- valamint tetőtéri lakásokban.
Az ingatlanhoz tartozó berendezések esetében a designt szintén a tulajdonosok egyedi ízlése határozza meg.

Mire kell gondolni a gardróbok tervezése előtt?

Feltétlenül döntsük el, hogy milyen használati tárgyakat szeretnénk bennük tárolni. A cipőket, elektromos felszereléseket, ruhákat, öltözék kiegészítőket célszerű a bútor egymástól távol eső részeibe helyezni, így mindig könnyen elővehetjük a szükséges holmijainkat.

A beépített bútorok belső terének vázolása előtt célszerű megfontolni, hogy a kisebb- nagyobb ingóságokból körülbelül hány darab kerül a tárolóba. A személyes dolgokra vonatkozó adatok, rövid jellemzések alapján könnyen meghatározható az enteriőrbe helyezhető polcok, fiókok száma, formája.

A lakás melyik helyiségébe illenek legjobban ezek a szobaberendezések?

Leggyakrabban folyósokon, előterekben, valamint a fürdő közelében helyezik el ezeket a szekrényeket, de nagyon jól mutatnak a hálóban, vagy akár a nappaliban. A lakások tetőterében tökéletesen helyettesíthetik a hagyományos komódokat.