Milyen az ideális gyerekágy?

A gyermekeknek a megfelelő fejlődéshez rengetek holmira van szükségük. Fontos szerepe van a bútoroknak, különösen az ágynak, íróasztalnak és a széknek. Melyik ágy az ideális? Van egyáltalán a szülők és a gyermekek számára is ideális ágyikó? Igen van!? Hogyan lehet megtalálni az ilyen bútort? Ha önt is érdeklik a gyerekágyak, akkor tartson velünk! Most megismerheti a tökéletes ágyat.

Melyek a legfontosabb szempontok a gyerekek számára?

Fontos hogy az ágybetét megfeleljen a gyerekek alvási szokásainak. Ezért figyeljük meg, hogy milyen típusú puha, kemény, vagy félkemény felületen tud nyugodtan pihenni a kicsi. Ezen kívül van néhány olyan betegség, például az allergia, amelyekről nem szabad megfeledkezni az ágy vásárlásakor.

Az ágy mérete is meghatározó, hiszen a gyermekágyat biztosan több évig használják a kis lurkók, akik folyamatosan nőnek. A standard méretű gyerekágyak területe 88x168cm. Ezeket a fekhelyeket általában 8-9 éves korukig tudják kényelmesen használni a kicsik.

Milyen előnyöket nyújt az ideális gyerekágy a szülőknek?


A gyermek biztonságára és az ágy praktikus használatára minden szülőnek muszáj gondolnia. Ezért olyan gyerekágyakat érdemes választani, amelyik oldalára leesésgátlót is szereltek. Így ha egy rossz álom miatt sokat forgolódik a kicsi, akkor sem kell félnie a szülőknek attól hogy véletlenül legurul az ágyról.

A szülők számára fontos az is hogy sokoldalúan tudják felhasználni a gyerekágyat. A gyerekeknek rengeteg holmijuk van, téli-nyári játékok, ruhák, párnák, paplanok ezeket valahol tárolni kell. A legjobb lehetőség erre az ágyneműtartó. Gurulós, fiókokat célszerű beépíttetni. Kényelmesen, különösebb erőfeszítés nélkül ki- és behúzható. Ha nagy tárolóra van szükség, akkor érdemes magasabb ágyat választani, vagy az ágy végébe egy nagyobb méretű tárolódobozt tenni.