Ádventi dekoráció otthonra!

Elérkezett december. Ilyenkor már mindenki készül a Karácsonyra. Utazások, sütés főzés, ajándék vásárlás mellett nem feledkezhetünk meg az otthonunkról sem. Már most érdemes egy kicsit feldíszíteni a házat. Otthonunkat, kívül- belül feldíszíthetjük! Díszek, lámpák, lakástextilek igazi ádventi hangulatot teremtenek.

Ha már az otthonunk közelébe érkezve szeretnénk jól érezni magunkat, akkor egy sokszínű karácsonyi égősort érdemes a csatornára, vagy a kerítésre rakni. A ledes fényfüzérek, égősorok nem gyönyörűek, sőt még energiatakarékosak is.

Az ajtódíszek szintén minden percét szebbé teszik az Ádventnek. Akár a bejárati ajtó kopogtatójára is kitehetjük. Itt nagyon jól mutat a fenyőágakból készült díszes koszorú. Gesztenyével, almával citrusféleségekkel, dióval is díszíthetjük, de egy- egy szalag, vagy a kedvenc díszeink, is jól nézhetnek ki a koszorún.
Ajtódíszt akár a szobák ajtajára is tehetünk. Egy élénk színű, vagy fényes selyem masni fantasztikusan feldobja a lakást.

A lakástextilek…

Rénszarvasos, télapós, karácsonyi díszes, gyertyás terítők vidámságot hoznak és már most meghittebbé tehetik az étkezéseket, családi beszélgetéseket. Gyertya díszek pedig tovább fokozhatják a hangulatot.


És a kisbútorok?

Ha minden szobában szeretnénk egy kis karácsonyi hangulatot varázsolni, akkor néhány asztaldíszt kell készítenünk. A dohányzó asztalon nagyon jól mutat, egy olyan üvegpohár, amelybe egy kis fenyőág áll egy aprócska, fényes dísszel, vagy tobozzal és gesztenyével.

Az íróasztalhoz tökéletesen passzol egy egyszerű, átlátszó üvegpohár, vagy kisebb váza, amely fényes gömbökkel van tele.

Az előszobában a komód és a felette lévő tükör ideális lehet a karácsonyi dekorációknak. A komódra akár nagyobb méretű gyertya díszeket is állíthatsz, de a gyönyörűen pirosló Mikulásvirág is kényelmesen elfért itt, a tükör keretét egy girland, míg a lapját néhány rajz, vagy matrica dobhatja fel.