Macskát szeretnél? Ezért kellenek a macska játékok!

Sok leendő gazdi bele sem gondol abba, amikor macskatartásra adja a fejét, hogy a macska játékok nem pusztán a szórakozásukat hivatottak szolgálni kedvenceiknek, de nagyban befolyásolják a fizikai és lelki állapotukat. Arról nem beszélve, hogy egy virgonc cica a bútorokban is kárt tehet, ha nem állnak rendelkezésre a megfelelő cicajátékok.

A macskák természetüknél fogva sokat fekszenek a nap során, emellett azonban rendkívül mozgásigényesek. Ha nem akarjuk, hogy kis kedvencünk a mozgás hiánya miatt később nagyon súlyos egészségügyi problémákkal küzdjön, úgy érdemes mihamarabb macska játékokat beszereznünk. A macska játékok hozzájárulnak ahhoz, hogy a felgyülemlett energiákat le tudják vezetni, kellően el tudjanak fáradni, hogy azután egy kellemes szundi keretében kipihenhessék magukat.

macska-jatek

Miért kaparásznak a macskák?

A kis szőrmókok híresek a kaparászásról. Ez a számunkra sokszor hátrányos és furcsa szokás több ok miatt fontos szerepet tölt be az életükben. Sokszor ugyanis így próbálják kifejezni magukat: nagyon gyorsan kimeresztik a körmüket akkor, ha idegesek, ki akarnak jutni a szabadba, vagy ha éhesek. Egészségügyi szempontból is fontos szerepe van ennek a szokásnak, hiszen a körmüket így tudják megfelelően ápolni. Ha nincs olyan felület, ahol ezt meg tudnák oldani, úgy akár súlyos szövődmények elé nézhetnénk.

A különféle kaparófák és egyéb, kifejezetten erre a célra készített macska játékok ebben nagy segítséget tudnak nyújtani, ugyanis ezek hiányában könnyedén bútoraink, vagy kertes ház esetében növényeink, bokraink, vagy fáink látnák kárát. Kiemelten ügyeljünk arra, hogy ezeket a cicajátékokat a fekhelyük közelében helyezzük el, hiszen ébredés után szinte azonnal előkerülnek az éles karmok.

A macskák híresen ijedősek, de ugyanennyire kíváncsi természetűek. Előszeretettel másznak fel bútorokra, ablakokba, vagy a kertben a fákra, hogy új dimenzióit fedezzék fel a világnak. A macska játékok ebben is nagy segítséget tudnak nyújtani, hiszen ahelyett, hogy a magasabban elhelyezett tárgyakat veszélyeztetnék egy jól irányzott felugrással, figyelmüket inkább a játékok felé fogják fordítani.

Nem utolsó sorban a különböző macska játékok a velük töltött időt változatosabbá és szórakoztatóbbá tudják varázsolni. Ma már nagyon szórakoztató cicajátékszerek kaphatóak, amelyekben mi is kedvünket lelhetjük. Kedvenceink pedig nagyon hálásak lesznek a közös foglalkozásokért.

Előző bejegyzésünkben az ecettel való kárpittisztásról esett szó.