Milyen kutyaházat válasszunk kis kedvencünknek?

A kutyák imádott házi kedvencek  és rendkívül hálásak a törődésért, szeretetért, ám a tartásukhoz számtalan kutyafelszerelés szükséges, legyen szó akár bent vagy kint tartott ebekről. Vannak elengedhetetlen kiegészítők is, ilyen például az etető és itató tál, póráz, fekhely, minőségi kutyatáp és a szájkosár, de van számtalan olyan dolog még, ami nem kötelező, viszont nagyon hasznos és segítséget jelent a gazdik számára, mint például a kutyakefe. Kint tartott kutyusok esetében elengedhetetlen a kutyaház, ahol kényelmesen és békésen tudnak pihenni, illetve meghúzhatják magukat a viharok, esőzések alkalmával.

A fából készült kutyaházak strapabíróak.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kutyaház kiválasztásánál?

Örök kérdés a kutyaház alapanyaga, sokan nem tudják eldönteni, hogy fa vagy műanyag legyen. A műanyag típusúaknak is meg vannak a maga előnyeik, de minőség és biztonság szempontjából a fából készültek jobbnak bizonyulnak. A fából készült kutyaházak egyik legnagyobb előnye, hogy hőszigetelő képességük kiváló, így megóvhatjuk a kutyus egészségi állapotát is. A fa nyáron azt meggátolja, hogy az ól túlmelegedjen, tehát a kiszáradás veszélye sem fenyeget. A fa további jó tulajdonságai közé tartozik, hogy remekül szellőzik, a jó levegő ugyanis felel azért, hogy javuljon kis kedvencünk komfortérzete, ráadásul a levegő egyenletes áramlása csökkenti a légúti betegségek kockázatának a kialakulását.

A fából készült kutyaházak strapabíróak, ezáltal élettartamuk is hosszú. Az erős és masszív szerkezetek a szélsőséges időjárási viszontagságoknak is tökéletesen ellenállnak. A mai modern ólak esetében már az sem igaz, hogy a nagy esőzések során beáznak, a gyártók igyekeznek olyan technológiát alkalmazni a gyártás során, hogy ezt kiküszöböljék. A kutyaházakhoz télen hőfüggönyt is tehetünk, ami garantáltan megvédi az ebet a hidegtől.