Redőnyfelszerelés ablakbeépítés után

redőny felszerelése ablakbeépítés utánSokan nem képesek nappali fénynél elaludni, illetve vannak, akiket a legapróbb beszűrődő fények is zavarnak. Szerencsére viszonylag egyszerű megoldás van erre a problémára. Manapság már a műanyag redőnyök elég könnyedén felapplikálhatók a műanyag ablakokra.

Vannak falba épített tokkal kivitelezett redőnyök, melyeket az ablakkal együtt kell beépíteni, de vannak olyan változatok is, amelyek az ablakok beépítését követően bármikor beszerelhetők. Ezeket a redőnyöket beszerezhetjük standard méretekben, de egyedileg is letudjuk gyártatni őket. Persze ha az ablakok beépítésénél nem volt tervbe véve a külső dobos redőny, és nem hagytunk neki elég helyet az ablak felett, érhetnek kellemetlenségek, mint például az, hogy a redőnytok bele fog lógni az üvegfelületbe, kitakarva ezzel egy jókora részt a kinti látványból. Persze ilyenkor mindenkinek mérlegelnie kell. Szerintem a letakart üvegfelülettel ki lehet békülni, ha azt vesszük, hogy másik választásként egy jókora faldarabot kéne kivennünk, majd falaznunk. Innen nézve ez már nem is olyan nagydolog, ha már áldoznunk kell a teljes sötétség oltárán.

Külsőtokos redőnyök panellakásokhoz

A külső tokos redőnyfelszerelést ablakbeépítés után leginkább panelházi lakások felújításánál szokták választani. Az amúgy is kemény betonfalakat nem igazán szeretjük megbontani, így ha belső tokos redőnyt szeretnénk, akkor az ablakot is le kéne cserélnünk, megtöbbszörözve ezzel a redőnybeépítés árát. Ilyenkor tehát érdemes a külső tokos redőnyfelszerelést választani.

Szerencsés esetben az ablakbeépítésnél gondoltak a későbbiekben felszerelni kívánt redőnyökre és a felső, valamint az oldalsó profilokat megtoldották. Ilyenkor már kellő hely marad a redőnyfelszerelésre az ablakbeépítés után is, és otthonunk megjelenése nem csorbul.