Ismerjük meg az ipari led világítást

Az ipari led világítás megtervezése és felszerelése egészen másfajta megközelítést igényel, mint amikor otthon gondoskodunk a megfelelő fényről. Lényeges különbségeket fedezhetünk fel a két terület között: az előbbieket jellemzően kültéren, vagy beltéren, de sokkal tágasabb területek megvilágítására használják és a legtöbb esetben lényegesen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Ipari led világítás előnyei.

Külterületen elsősorban a szélsőséges időjárással kell számolni. Ezeknek a fénycsöveknek, izzóknak a nagyon hideget és a tikkasztó nyári forróságot is ki kell bírniuk. Télen a hó lepheti el, máskor pedig az esőzésnek kell ellenállniuk.

Az igazán profi ipari led világítás az IP védettségi fokozatok mentén skálázhatóak. Ez a mutatószám bizonyítja, hogy mekkora az adott eszköz ütés-ellenállóképessége, mennyire áll ellen a víznek, és milyen hőingadozás mellett őrzi meg a működőképességét.

Hol alkalmazhatóak?

Ebbe a kategóriába soroljuk a különböző élelmiszerláncok üzleteiben, külterületen, raktárakban és egyéb intézményekben használt fényforrásokat. Mivel sokszorta nagyobb területeket kell bevilágítaniuk, ezért a teljesítményük is nagyobb. Ráadásul a működési idejük sokszor 0-24 órán át tart, ezért az élettartamuk is kritikus paraméter.

A led technológia szerencsére ma már nem tartozik a megfizethetetlenül drága kategóriába. Az tény, hogy az ipari led világítás beépítése még mindig borsos költséget jelent a vállalatoknak és az intézményeknek, de mivel a működtetéssel kapcsolatos kiadások – azaz a villanyszámla – lényegesen kisebb, ezért már belátható időn belül számolhatunk megtérülési idővel. Ráadásul a folyamatos innovációnak köszönhetően egyre jobb minőségű világítótestek kerülnek a polcokra, amelyek élettartama folyamatosan növekszik.