Szoba kerékpár a lakásba!

Ilyenkor a téli hónapokban, bizony sokan vagyunk, akik szívesen fogyasztunk táplálóbb, zsírosabb ételeket és nassolni valókat is. Ez bizony könnyen vezethet súlygyarapodáshoz is. Persze egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük ezt a kellemetlenséget is. Rendszeres edzés a megoldás. Edzhetünk az otthonunkban is. Ebben segítenek nekünk a fitnesz gépek például a szoba kerékpár is.

Mire figyelj a szoba kerékpár vásárlása előtt?

A szoba kerékpárok a nagy méretű és nehéz súlyú fitnesz gépek közé tartoznak, ezért először döntsd el azt, hogy a lakásod melyik részébe is szeretnéd állítani, de gondolj a szállítására is. Persze számolj azzal is, hogy a komfortos mozgáshoz neked is szükséged lesz helyre, főleg akkor, ha edzés közben a kezeidet is szeretnéd átmozgatni. Ezen kívül jó ha tudod azt is, hogy több -féle szoba kerékpár közül válogathatsz. A konkrét termék kiválasztásakor a saját erőnléted, a céljaid, és az edzések száma határozza meg.
Van azonban néhány olyan szempont, amelyet a szoba kerékpár típusától függetlenül mindig érdemes figyelembe venned.

 

index

Az edzés során legfontosabb szerep a biztonságnak jut, igaz ez akkor is ha otthon önállóan tornázol. Ezért a szoba kerékpár vásárlásakor minden esetben figyelj az ülés típusára. Válasz kényelmes ülőfelületű ugyanakkor stabil tartást biztosító és persze állítható magasságú üléssel felszerelt szoba kerékpárt. Az állítható magasság és a komfort fontos szerepet kap a kormány esetében is, csak így tudod ugyanis a tested igényeinek megfelelően beállítani a szobakerékpárt az edzéshez. Gondolj a lábad biztonságára is, ezért fontos, hogy pedálpántok stabilan tartsák és rögzítsék a lábfejedet. De a testi épséged megóvása is ugyanilyen fontos, ezért jó ha van a szoba kerékpárodon pulzusmérő is. Így mindig ellenőrizheted azt, hogy mekkora a tested leterheltsége.