Néhány ismert szőnyegtípus!

A lakásunk, szépségéért és azért, hogy mindig komfortosan tudjuk használni számos dologra van szükségünk. Kisebb- nagyobb bútorok, elektromos felszerelések, díszek és persze lakástextilek sem hiányozhatnak az otthonunkból. Egyik ilyen lakástextil a szőnyeg.

Igen a szőnyegek!

Padlószőnyeg, falii, szőnyeg, futó szőnyeg és a fürdőszobai kiegészítők… Most csak a legismertebbeket soroltam fel. Ugye te is ismered őket? De mégis melyik típust, melyik szobába érdemes tenni?
Mi mindenre érdemes a szőnyegek vásárlásakor figyelni? Ezekre a kérdésekre is válaszolunk ebben a bejegyzésünkben.

Kezdjük a praktikus szempontokkal!

A szőnyeg bizony melegíti a testünket, és valamilyen mértékben szigeteli is a padlót illetve a falakat is, ezért érdemes szőnyegvásárlás előtt figyelned az alapanyag típusára is. Válassz strapabíró szövetből készült szőnyeget és figyelj a padlóval érintkező felületre is. Az is nagyon fontos, hogy ne karcolja meg a padló burkolót sem.
images
Persze a szőnyegnek dekorációs szerepe is van! Ezen kívül tükrözi az egyéniséget is tehát nagy hangsúlyt kell fektetned a szőnyegeid színére, mintájára és a formájára is. Persze a választék is óriási, ezért biztosan te is megtalálod a hozzád illő terméket. Ha véletlenül nem sikerül, akkor is van megoldás! Ha kreatív vagy és még kézügyességed is van és értesz a textilekhez is, akkor akár önállóan is készíthetsz egy szőnyeget. Igen a patchwork is kiváló megoldás lehet. Ha pedig te szeretnéd meghatározni a szőnyegek szín árnyalatait és az uralkodó formákat is, akkor erre is van lehetőség. Ma már softwarek segítségével könnyedén összeállíthatod a neked tetsző szőnyeget is. Ha elfogytak az ötleteid, bizonytalan vagy esetleg nem tudsz választani a bőség zavara miatt, akkor kérj segítséget egy szakembertől. Keress egy lakberendezőt.