Virágokat a lakásba!

Bizony nagyon sokan szeretjük a szoba növényeket, hiszen gyönyörűek, vidámságot hoznak az életünkbe és jó hatással vannak a levegőre is. Azonban ahhoz, hogy élvezni tudjuk ezeket a hatásokat alaposan át kell gondolnunk azt, hogy otthonunk melyik részébe is tesszük a kedvenc növényeinket. Igaz, hogy bármilyen lakásba elhelyezhetjük a virágokat, de  jó ha tudod, hogy nagyon sok esetben szükség lesz a lakásod átrendezésére is.

Mi az amire mindenképpen figyelj, ha a növényeid elhelyezéséről van szó?

A legfontosabb szempont az, hogy biztosítsd a virágok számára az ideális életkörülményeket. Nélkülözhetetlen számukra a fény ezért, a lakásod olyan részébe tedd őket, ahol hosszú időn keresztül bejut a fény. A nappali szobában az ablak melletti sarok, vagy az előszobában az ablakod alatti terület is tökéletes lehet. Így ugyanis folyamatosan természetes fények között élhetnek a dísznövények. A virágoknak az is fontos, hogy mindig stabilan álljanak, ezért megfelelő, sérülésektől mentes cserépbe kell mindet raknod és meg kell találnod az ideális tartó szerkezetet is.

images

 
Lássuk, hogy mire érdemes tenned a szoba növényeket?

Szerencsére számos lehetőség van a szobanövények elhelyezésére. Ha nem akarsz újabb kisbútorokat vásárolni, akkor rakhatod őket a cipőtartódra, vagy a komódodra is. Persze a fürdőszobádba is elhelyezhetsz egy-egy szobanövényt, hiszen itt is gyorsan tudsz helyet csinálni a számukra. Elég, ha egy polcot kiürítesz.
Ha pedig van időd, kedved lakberendezéssel foglalkozni, akkor vásárolhatsz újabb polcokat, vagy kifejezetten a szobanövények részére tervezett virágállványokat is.

Mire figyelj, ha virágállványokat vásárolsz?

Mivel a virágállvány is egy kisbútor, ezért nagyon fontos szerepe van a megfelelő méretnek. Tehát mérd fel a területet ahova állítani szeretnéd és számold meg azt is, hogy mennyi cserepes növényt szeretnél az állványra tenni. Ha már ezt tudod, akkor gondolj a színekre és a formákra is. Fontos, hogy a virágállványod összhangban legyen a szobádban található többi bútoroddal.