A hintaágy!

Elérkezett a tavasz és ilyenkor bizony egyre több időt szeretnénk a friss levegőn otthonunkban, a kertünkben eltölteni. Jól esik itt elfogyasztani a reggeli kávénkat, vagy ebéd után egy jó nagyot sziesztázni. De ahhoz, hogy igazán ki tudjuk élvezni az időnket a kertben bizony jó néhány bútorra van szükség. Egyik ilyen a bútor a hintaágy.

Miért érdemes neked is hintaágyat venned?

hintaágy
A hintaágyat nagyon sokféleképpen ki lehet használni. Felállíthatod a teraszodra az asztal mögé, vagy kereshetsz neki helyet a kertben valamelyik nagyra nőtt fád árnyékában.
Hintaágyon ülve egy újságot lapozgatva, vagy egy könyvet olvasgatva is pihenhetsz, de ha lenyitod a támláját, akkor ki is nyújtózkodhatsz és akár órákon keresztül alhatsz is ezen a speciális kerti bútoron.

Mire figyelj, ha hintaágyat vásárolsz?

Hintaágyat számos különböző méretben gyártanak, ezért döntsd el azt, hogy hányan szeretnétek használni és persze gondolj arra is, hogy hogyan szeretnél pihenni rajta. A két-három személyes hintaágyak túlságosan rövidek ahhoz, hogy kinyújtózkodhass rajtuk.

A hintaágy vásárlásnál nagyon fontos szerep jut az alapanyagoknak is. Mivel több személy is használja, így az is előfordulhat, hogy több száz kiló is nehezedik rá, ezért érdemes strapabíró alapanyagból gyártott terméket vásárolnod. Az acél vázszerkezetben biztosan nem fogsz csalódni.

A tartószerkezet mellett fontos szerepe van az ülőfelületnek is. Mindenképpen érdemes az ágyadhoz hasonló nagyságú hintaágyat vásárolnod és persze a párnákat, plédeket és takarót is tehetsz bele.

Igaz, hogy szeretnénk kiélvezni a szabad levegőt, azonban nem feledkezhetünk meg a napsugarak által okozott veszélyektől sem, ezért mindenképpen olyan hintaágyat érdemes vásárolnunk, amelyikhez tartozik egy erős ponyva is. Ez a ponyva árnyékot biztosít és távol tartja káros sugarakat is.