Mit tegyél azért, hogy nyáron is mindig kipihenten ébredj?

A rendszeres, kiadós pihenés a jó közérzetünk és a teljesítményünk egyik alapja. Ahhoz azonban hogy minden nap frissek legyünk ki kell alakítanunk a megfelelő pihenési feltételeket is.

Mire van szükséged a nyugodt alváshoz?

Először is válassz egy jó fekhelyet. A legjobban akkor jársz, ha egy ágykeretet és matracot veszel. Az ágykeretbe ugyanis bármilyen matrac beilleszthető, így kizárólag a saját elvárásaidra kell figyelned amikor matracot választasz. Vagyis gondold végig, hogy milyen keménységű fekhelyen szeretsz pihenni. Puha, félkemény, esetleg kemény fekhelyeket részesíted előnyben. Ma már minden típusnak megfelelő matracot gyártanak. Rugós, memóriahabos és elyocell habos termékek közül is választhatsz. A komfortossághoz azonban hozzá tartozik még a megfelelő méret is. Ezért gondold végig azt is, hogy a te magasságodnak mi az ami teljesen megfelel. Számos standard méret közül válogathatsz. Egy és kétszemélyes termékeket is haza vihetsz.

memory-matrac_medea_plus
Most, hogy megvan a fekhelyed, szerezd be a kiegészítőket is. Szükséged lesz néhány lepedőre, hiszen a lepedővel a matrac huzatát is megóvhatod az esetleges sérülésektől. De a bőrödnek is jót tesz, hiszen egy kellemes tapintású lepedőre te is szívesen fekszel le. Jusson eszedbe a hőmérsékletre is. Akármilyen meleg is lesz nyáron, biztos, hogy éjszakánként szükséged lesz valamilyen takaróra is. Vékony, könnyű és jól szellőző terméket válassz. Szerencsére számos lehetőséged van. Követheted például az olaszok szokását is. Olaszországban ugyanis nem használnak semmilyen paplant. Helyette egy lepedőre tesznek egy plédet és azzal takarják be magukat. Praktikus megoldás, hiszen két vékony réteggel takarhatod le magad, és ha meleged lenne, akkor egy mozdulattal megszabadulhatsz az egyik rétegtől. Ezen kívül a tisztítása is egyszerű, hiszen nem kell le és felhúznod az ágyneműdet. Ha maradnál a paplannál, akkor válassz egyet az úgynevezett nyári paplanok közül.