Milyen szempontok alapján válasszunk gyerek íróasztalt?

Az iskola kezdete előtt már biztosan gondoskodott gyermeke megfelelő tanulásához szükséges felszerelésekről, bútorokról, ha azonban még nem szerezte be azt az íróasztalt, melyen a délutánok és esték nagy részét fogja tölteni gyermeke, akkor olvassa el cikkünket és tudja meg, hogy melyek azok a lényeges aspektusok, melyekre figyelni érdemes a vásárlás előtt és közben. Tartson velünk!
A gyerek íróasztal az egyik legfontosabb bútordarab, melyet megvásárolhat, mivel nagyban fogja alakítani gyermeke mindennapjait. Sok mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb asztalt vásároljuk meg. Ne a legolcsóbbat válasszuk, mivel lehet, hogy nem fog jót tenni gyermekünknek, kicsi lesz a felülete, alacsony lesz stb. Az ilyen nem megfelelő gyerek íróasztalok használatából adódó kényelmetlenségek gyorsan szülhetnek olyan problémákat, mint például a tanulás megutálása és a testtartás megváltozása. Mikre figyeljünk jobban, amikor gyerek íróasztalt vásárolunk?

gyerek íróasztal

Legyen megfelelő a stabilitás

Nagyon idegesítő lehet az, amikor egy tollvonás, vagy egy billentyűleütés után elkezd berezegni a füzet, vagy a monitor. Hosszú távon rendkívül zavaró lehet, így mindig ügyeljünk arra, hogy stabil legyen az asztal. Próbáljuk ki, mozgassuk meg, és ha úgy véljük, hogy a stabilitása megfelelő, akkor ellenőrizhetjük tovább a szükséges pontokat.

A magasságra is figyeljünk

Egy gyerek íróasztal magasságát nagyban befolyásolja, hogy milyen székkel is van felszerelve a szoba. Mindig mérjük le a vásárlás előtt a széket és ellenőrizzük, hogy megfelelően befér-e a gyermek a kijelölt helyre, illetve a szék karfája sem akadályozza majd a megfelelő székpozíció felvételét, mivel ez testtartásbeli problémákhoz is vezethet (a gyerek görnyedni fog az asztal fölött). Ha pedig széket is szeretnénk vásárolni, akkor mindenképpen próbáljuk ki a helyszínen, hogy milyen is lesz majd dolgozni benne.

Gondoljunk az időtállóságra is

Számos típusú gyerek íróasztal elérhető már a különböző webáruházak kínálatában, így csak rajtunk áll, hogy milyet választunk. Találhatunk olyan asztalokat, melyek magassága állítható, így ahogy folyamatosan nő a gyerek, úgy lehet állítani vele az asztalt, hogy mindig kényelmesen tudjon dolgozni. Az ilyenféle asztalok természetesen drágábbak, mint az egyszerű társaik, de ha jól választunk, és ki tudjuk fizetni a többletköltséget, akkor hosszú távon még jól is járhatunk, mivel nem kell egy darabig új íróasztalt vásárolnunk. Az anyagválasztás is fontos szempont, mivel vannak silányabb anyagból készült íróasztalok, melyek csupán pár év használat után kezdenek töredezni, szélei lejönnek és akár még az asztallap is eltörhet. Ha azt szeretnénk, hogy 5-10 év múlva is ugyan olyan minőségű bútordarabon szeretnék dolgozni, akkor válasszunk olyan anyagból készült terméket, mely megbízható, tartós.

Ezek lettek volna a legfontosabb szempontok, melyekre, ha figyelünk, akkor biztosan olyan gyerek íróasztalt választunk gyermekünknek, mely minden igényét kielégíti. Tekintse meg az Enterieur Bútor Webáruház széles gyerek íróasztal kínálatát és válasszon megfelelő minőségű és kinézetű asztalt még ma!