Hasznos optikai trükkök a kisebb fürdőszobákhoz

A kis fürdőszobák esetében nagyon fontos, hogy a színekkel, elrendezéssel, a bútorokkal és a szaniterekkel tágítsuk a teret. Ez praktikusság szempontjából is meghatározó. Az alábbi cikkben tippeket szeretnénk adni arra, hogy miként lehet ezt megtenni.

A kis fürdőszoba területe számos módon növelhető.

Először ejtsünk szót a tükrök használatáról

A fürdőben jellemzően a mosdó felett van elhelyezve a tükör, de a fürdőszobai felső szekrény felülete is lehet tükrös. Minél nagyobb a tükör a fürdőhelyiségben, annál jobban teszi tágasabbá környezetét. A keret nélküli tükrök jelentősebb mértékben tüntetik nagyobbnak a területet, ez kiváló optikai trükk és rengeteg háztartás alkalmazza. Fontos viszont, hogy olyan tükröt alkalmazzunk, ami maradéktalanul megállja a helyét a fürdőszobában és ellenáll a nagy páratartalomnak.

A tükrökön kívül a színekre is célszerű figyelni. A kevesebb néha több elv alapján jobbnak bizonyulnak a világosabb színek, ugyanis a túl sok minta leginkább a túlzsúfoltság hatását kelti, ezáltal kisebbnek tűnhet a helyiség. A világosabb falak, fehér szaniterek növelik a teret és világosabbnak is néz ki maga a fürdő. Kiváló falszín lehet a fehér, a krémszín, a bézs, illetve a drapp, természetesen az egészbe egy minimális minta belefér.

A lebegő bútorokkal, szabadon álló mosdóval légiesebb az egész terület, ha sok minden van egy kisebb alapterületű helyiségben, akkor a tér összeszűkül. A lebegő szekrény óriási előnye, hogy tárolási helyet is biztosítanak, így bőven jut hely a fürdőszobai kellékeknek. Amennyiben a padló nincs tele, könnyebbé válik a takarítás is, tehát célszerű ezeket alaposan átgondolni, amikor fürdőszoba bútort választunk.

Sokszor gondot okoz az is, hogy hová pakoljuk a samponokat, tusfürdőket, a problémára kiváló megoldást jelentenek a falba épített polcok. Ezekkel a tervezésnél már számolni érdemes. A falba épített polcok egyébként rendkívül rendezett megoldást kínálnak.