Ismerjük meg a gőzkabin jótékony hatásait!

A gőzkabinok feladata ugyanúgy az izzasztás, mint a szaunák esetében ám mégis jelentős különbség van a kettő között. A gőzkabin nyugtató hatást gyakorol a szervezetre nézve, jótékonyan befolyásolja egészségi állapotunkat. Hőmérséklete akkor a legideálisabb, ha 43-46 fok környékén van és a páratartalom is 80% feletti.

A meleg légkörben jelentősen elkezdünk izzadni és a testünk hőmérséklete is 1-1,5 fokkal megemelkedik. Ennek a hatása az, hogy gyorsabb lesz a vérkeringés és a pulzusunk is szaporábbá válik, ez a folyamat pedig csökkenti a vérnyomást.

gőzkabin

A gőzkabin további pozitív élettani hatásai…

A gőzkabin kiváló relaxációt biztosít és oldja a stresszt, feszültséget, amennyiben elegendő időt töltöttünk el benne. Enyhíti a torokfájás, nátha és a légúti megbetegedések tüneteit, Az asztmában szenvedőknek kifejezetten ajánlott a gőzkabin rendszeres használata, de még az ízületi, reumás panaszok enyhítéséra is ideális.

Alvászavarban szenved? Gőzfürdőzzön!

Kutatások alátámasztották, hogy a gőzfürdőzés után sokkal jobban, pihentetőbben alszik az ember éjszaka, ez azért lehetséges, mert a gőz ellazítja az izomzatot. Még a bőrre is optimálisan hat, felfrissíti, feszesíti, regenerálja, tisztítja és tágítja a pórusokat. Helyre hozza a szárazabb, berepedezettebb bőrt. Az elhalt hámréteget és a szennyeződéseket ezután már gyorsan és könnyedén el lehet távolítani testünk felületéről. Ennek okán érdemes magunkkal vinni egy dörzskesztyűt, de még egészségesebb választás a tengeri só. Sokan furcsán néznek ilyenkor, pedig az is nagyszerű a feladatra.

Garantált, hogy kilépve a gőzkabinból rendkívül puha és selymes lesz a bőrünk már az első tapintásra.

Előző bejegyzésünkben a babzsákfotelokról írtunk!