Kanapévédő takaró? Miért?

Ahhoz, hogy a bútorok a lehető leghosszabb ideig gyönyörűek és komfortosan használhatóak maradjanak rengeteg dolgot kell tenni. Muszáj törekedni az óvatos használatra. Könnyen lehet, hogy egy hirtelen mozdulat miatt makacs szennyeződések vörösbor, vagy majonéz kerül a kárpitra. De a négylábú családtagok, a kutya és a macska is összepiszkolhatja, sőt rosszabb esetben akár ki is szakíthatja a bútorhuzatot. Emiatt szükség van a kanapék és az ülőgarnitúrák rendszeres tisztítására, speciális védelmére. Ebben segít a kanapévédő takaró.

Melyik kanapévédő takaró lesz számodra és az ülőgarnitúrád számára a legjobb?

Ha kanapévédő takarót keresel, akkor mindenképpen figyelj a méretére, az alapanyagára, valamint a színére és a mintázatára is.

A méret…

A méret nem hanyagolható el, hiszen a takaró célja, hogy a kanapé teljes felületét védje. A kutyák és a macskák bizony örökmozgók, és gyakran ugrálnak. A kanapé támla és a karfa soha nincs biztonságban. Ha kanapévédő takarót keresel, akkor pontosan mérd fel a bútor teljes felületét.

Az alapanyag…

Strapabíró, vastag, kiváló nedvszívó továbbá könnyen kezelhető alapanyagból készült terméket érdemes választani. Így nem csak a kanapé szépsége és használhatósága óvható meg, hanem a tisztítást is egyszerűen megoldható. A legtöbb kanapévédő mosógépben mosható, könnyen gyorsan szárad.

 A szín és a mintázat…

Ahhoz hogy otthonodban tökéletesen ki tudj kapcsolódni, vagy fel tudj töltődni, akkor érdemes komolyan odafigyelned a lakberendezési és dekorációs tárgyak színharmóniájára. Ezért olyan kanapévédő takarót válassz, amelyik színben passzol a szobában megtalálható árnyalatokhoz. A színválasztáskor a kanapé mellett gondolj a nyílászáróra, a szekrénysorra és persze a lakástextilekre.