Miért jó a gyapjú derékalj, ágybetét?

Az ágyneműgarnitúra részét képezi a gyapjú derékalj, más néven ajtakaró. A minőségi gyapjúból készült ágybetétet közvetlenül a matracra kell rátenni, és célszerű egy lepedővel befedni, hogy ne keletkezzen rajta sérülés vagy szennyeződés. A gyapjú puha tapintása a lepedőn keresztül szerencsére ugyanúgy érezhető, mintha nem lenne rajta semmi. Azok is nyugodtan használhatják a derékaljt, akiknek speciális matracon kell álomra hajtaniuk a fejüket, hiszen egyáltalán nem befolyásolja a matrac keménységi fokozatát.

A gyapjú derékalj légáteresztő.

 

Miért jobb, ha a derékalj merinógyapjúból készül?

A merinógyapjú rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Sokan szeretik, mert kiválóan szellőzik, így maradéktalanul elpárolog a nedvesség. A profibb változatok beépített mágnessel is rendelkeznek, amelyek az éjszakai alvás során jobban elősegítik a szervezet regenerálódását. Kimondottan ajánlott például ízületi betegséggel küzdőknek, sportolóknak, időseknek és mindazoknak, akiknek gyakran vannak derék- és hátfájdalmai.

Milyen gyapjúból készült derékaljt, ágybetétet válasszunk?

Rengeteg féle gyapjúfajta létezik a világon, amelyek jellemzően minőségükben különböznek a leginkább. Az olcsóbb változatok nem képesek azokat az előnyöket nyújtani, mint a nemesebb fajták. Ezek közül is kiemelkedik a kasmír-merinógyapjú, amely a világ talán legértékesebb gyapjúváltozata.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy merinó és merinó gyapjú között is van különbség. Az igazán kifogástalan puhaságot a fiatalabb bárányok szőre jelenti, mert az idősebbeké merevebb, szúrósabb. Nem mindegy továbbá a technológia sem, amivel feldolgozásra kerül az anyag. Sajnos sokan próbálják így becsapni a vevőket, hogy egy alapvetően silányabb változatú derékaljt prémiumként értékesítenek.

A tökéletes puhaságot és a jótékony hatást csak és kizárólag a valóban magas minőséget képviselő merinói gyapjú képes megadni, amelyet modern gépekkel dolgoznak fel. Ezt egészítik ki a beépített mágnesek, így segítve a testet a valódi regenerálódásban.

Azok is örömmel választják ezeket a termékeket, akiknek fontos az egészségük megőrzése, hiszen az immunrendszerünk az alvás során tud igazán erősödni. Minél jobb az alvás minősége, annál erősebb ez a hatás. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a valóban pihentető éjszakák mennyire hatással vannak a mindennapok teljesítményére.