Bútorok fertőtlenítése a járvány idején!

A járványhelyzet miatt nem csak a rendszeres kézmosásra és higiéniára kell odafigyelnünk, hanem otthonunk tisztán tartására és a bútorok állandó fertőtlenítésére is. A bútorokat, berendezéseket megérintjük, így a vírus könnyen megtapadhat rajtuk, sőt bizonyos anyagokon akár napokig is fertőzhet, ezért fontos az alapos fertőtlenítés. A padlón kívül a falakról is gondoskodnunk kell, ezt kifejezetten erre a célra készített fertőtlenítő oldattal tehetjük meg. A kisgyermekes családoknál, időseknél vagy krónikus betegségben szenvedőknél még jobban ügyelnünk kell a felületek rendben tartására, hiszen az ő immunrendszerük lényegesen gyengébb, ezért sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre.

A rendszeres fertőtlenítés rendkívül fontos.

Hogyan fertőtlenítsünk a konyhában?

Ebben az időszakban a mosogatószer nem bizonyul elegendőnek, a háziasszonyok többnyire ezt alkalmazzák, vannak úgynevezett klór-dioxid oldatok, amelyek hatékonyabbak és garantáltan elpusztítják a kórokozókat, legyen szó akár a konyhapultról, konyhaszekrényről, étkezőasztalról vagy a mosogatóról.

Fertőtlenítés a mellékhelyiségben

A járványtól függetlenül a mellékhelyiséget egyébként is fertőtlenítenünk szükséges, a mosószeres tisztítás nem megfelelő a csempék tekintetében, sajnos az említett módszerrel a fugák között a baktériumok ugyanúgy ott maradnak. Itt is inkább a klór-dioxidos vizes oldatot alkalmazzuk. Egyszerűen öntsük egy permetező flakonba, majd fújjuk le az adott területet.

Fontos a bútorok és a kárpit fertőtlenítése is!

Ez már nagyobb kihívást jelent, de a biztonságunk érdekében célszerű elvégezni a feladatot. A gőzborotva sok helyen bevált módszer. A forró gőz mélyen behatol a bútorok, szövet belsejébe és maradéktalanul elpusztítja a szennyeződéseket, rovarokat. Ne szimplán desztillált vízzel csináljuk, hanem klór-dioxidos oldattal.

Amennyiben nincs időnk a felsoroltakat rendszeresen elvégezni, kérjük tisztító és fertőtlenítő szolgáltatók segítségét, továbbá otthonunkban szellőztessünk folyamatosan.