Otthonunkban használható ledes termékek

A ledes technológia ma már rendkívül széles választékkal áll a vásárlók rendelkezésére, számos olyan termék került eddig a piacra, amelyek nem csak praktikusak, hanem megjelenésükben is kiválóak. Led fényforrások világíthatnak a mennyezeti, olvasó, álló és fali lámpatestekben egyaránt, sőt dekorációs jelleggel is szerezhetünk be különféle fényforrásokat. A ledes technológiában a foglalat megegyezik a halogén foglalatúakéval, így a csere szakemberek segítsége nélkül megoldható. Fontos, hogy az adott helyiség fényigényét mérjük fel, ezt úgy a legegyszerűbb kiszámolni, hogy a fényáramot, amit a lumen jelöl, elosztjuk annak a területnek a méretével, amit meg szeretnénk világítani.

A bútorok megvilágítása exkluzív környezetet teremt.

Otthoni használatra inkább a meleg fehér fények javasoltak, irodaházakba, üzlethelyiségekbe pedig inkább a hideg fehér fények. A gyártók jellemzően feltüntetik, hogy az érintett ledes fényforrás mekkora hagyományos izzó kiváltására szolgál. A színhőmérsékletet mindenki saját maga választja meg, de napjainkban egyre felkapottabbak a fehér vagy a napsugárzáshoz hasonló led fényforrások. A szórásszög is meghatározó a ledek tekintetében, lényeges szempont, hogy nagy térben bocsájtsák ki a fényt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kevés fény általában gondokat okoz.

A világítótesteken kívül milyen ledes világítást választhatunk még?

Napjainkban a ledes csapvilágítás is elérhető, a fürdőszoba tükör köré is tehetünk ilyen fényforrásokat, de ledes zuhanyfejeket is beszerezhetünk. Az effajta különleges dolgokkal meglehetősen feldobhatjuk a fürdőhelyiséget. A mosogatóhoz is telepíthetünk ledes megvilágítást, ami szintén exkluzív környezetet teremt. Vannak led szalagfények is, ezekkel szintén feldobhatjuk otthonunk enteriőrjét, ráadásul több színben szerezhetőek be, aminek köszönhetően könnyen igazíthatjuk a lakás kialakításához és a berendezésekhez, bútorokhoz. A bútorvilágító led nagy találmány, például egy vitrin elemei kitűnően kiemelhetőek vagy  a konyhapult, de még polcok, szekrények és a nappali bútorok is. Nem kell attól tartanunk, hogy a fény károsítja a tárgyakat, ráadásul a led hosszú élettartamot és alacsony fogyasztást biztosít a felhasználók számára.

Led bolt Budapest területén rengeteg helyen felkereshető, de akár webáruházból is rendelhetünk termékeket, ezáltal időt és energiát is nagyban spórolhatunk.