Asztalt az irodába!

Ahhoz, hogy a munkánkat a lehető legjobban el tudjuk végezni szükségünk van a munkaeszközökön kívül a megfelelő bútorokra is. Számos szempontot kell figyelembe vennünk a munkakörnyezet kialakításakor. A szempontok egy részét jogszabályok határozzák meg, ezek az előírások a munkavállalók számára legelőnyösebb feltételeket biztosítják. A munkavégzéshez használt bútorok vásárlásakor másik fontos szempont a felszerelések elhelyezése, tárolása, a megfelelő használat biztosítása. Ez is nagyon érdekes szempont minden egyes munkakör esetében, így van ez az irodai munkával is. Ami leginkább a számítógépek és a többi informatikai eszköz használatának elterjedése miatt változtatott meg. Tehát nem mindegy, hogy milyen íróasztalt választasz.

index

Milyen íróasztalt érdemes megvenni?

Amikor íróasztalt  választasz, gondolj a színekre, a formákra és a méretekre is.

Kezdjük a színekkel

Az íróasztalok esetében is fontos, hogy összhang legyen a helyiség falaival, a padló burkolóval és a nyílászárókkal is. Ezen kívül az is lényeges, hogy szemet megnyugtató látványt biztosítson és esztétikus is legyen.

Az íróasztal formái

A legjobb ha kifejezetten számítógép asztalt vásárolsz az irodádba. Választhatsz jól ismert téglalap alakú asztalok közül, de haza viheted a sarokba állítható termékeket is. Az ideális íróasztalok lapjai minden esetben kényelmes kialakításúak általában kerekített szélűek. Stabil testtartást garantálnak a több órás munkavégzéshez.

Az íróasztal méretei

Az íróasztal méretei esetében a magasságot és az asztallap nagyságot érdemes figyelembe venni. Az íróasztal magasságánál fontos, hogy a testmagasságunkhoz igazodjon, míg az asztallap nagyságánál a legfontosabb, hogy legyen elegendő hely a monitornak, a billentyűzetnek, a nyomtatónak, az egérnek, a hangfalaknak és a kinyomtatott dokumentumoknak is.