Mit tehetünk az irodaszékek hosszú távú használatáért?

Az irodaszékek fontos szerepet játszanak abban, hogy a egész nap megfelelően tudjuk elvégezni a munkánkat. Tudják ezt a fejlesztők is, ezért egyedi igényekhez igazítható, ergonómiai kialakítású székeket gyártanak. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon biztonságosan használhatóak maradjanak ezek az irodabútorok folyamatosan tenni kell.

Konkrét lépések…

Mindennapos dolog az, hogy az irodaszékeket megfelelő testtartással használjuk. Tehát érdemes mindig a súlyunkat egyenletesen eloszlatva ülni. Ez úgy lehetséges, ha a csípőnket a támla és az ülőlap szélénél tartjuk, mindkét talpunkat a padlóra egymás mellé helyezzük. A kapkodás, a hirtelen mozdulatok is árthatnak az irodaszékeknek, ezért érdemes figyelnünk a le- és felülésre.
Ha az irodaszékkel gurulunk, akkor csakis egyenletes talajon tegyük. A székek kerekei könnyen kitörhetnek.

A tisztítás…

Az irodaszékek tisztítása több módszerrel lehetséges. Az aprócska szöszök bármikor gyorsan egy száraz szivaccsal eltávolíthatóak. Frissítésben sokat segíthet egy vizes takarítógép. A foltok eltávolításához célszerű egy kárpittisztító szert, valamilyen habot választani.
A görgők folyamatosan ki vannak téve valamilyen szennyező anyagnak, hajszálak és por is ragadhat rájuk, ami megakadályozhatja a guruló funkció használatát.

A karban tartás…

Ha elhanyagoljuk az irodaszékek karbantartását, akkor gyorsan elkophatnak az alkatrészek.
A csavarokkal érdemes kezdeni, a karbantartást. A csavarok könnyen kilazulhatnak, így leeshet és el is törhet a karfa. A csavarokat ajánlott két havonta meghúzni.

Szükség lesz néhány kenőanyagra is. Gondoskodni kell a tartószerkezetekről is.