A tömör fa bútorok néhány jellemzője…

A bútorok választásakor nem szabad megfeledkezni az alapanyag típusáról. A legjobb minőségű bútorok fából készülnek. A gyártáshoz sokféle fa használható. Nagyon népszerűek a tömör fa, illetve a fenyő bútorok.

Miért érdemes tömör fa bútorokat választani?

A tömör fa kiváló minőségű alapanyag. A tömör fából készült asztalokat és szekrényeket több generáció használhatja. Akár 100 évig tökéletesek maradnak. Az eredeti termékekre ezért 50 évig érvényesíthető garanciát vállalnak a gyártók.

A tömör fából bármilyen bútor elkészíthető, ezért a lakások, irodák, hotelek minden helyisége berendezhető vele. Igaz, hogy ez a fa egyedi hiszen az erezetnek köszönhetően minden darabja különböző, mégis lehetővé teszi a bútorok változatos stílusban történő kivitelezését. A tömör fa bútorok között a minimál designt kedvelők és az exkluzív kialakítású, esztétikus megjelenésű, luxus stílus követői is megtalálhatják az ideális termékeket. Ezeket a bútorokat sokan szeretik, hiszen árad belőlük a kellemes hangulat és melegség.

Praktikus ötletek a tömör fa bútor használatához…

Ahhoz, hogy a tömör fabútor évtizedeken keresztül megőrizze egyedi szépségét, fontos, hogy megfelelő helyen álljon. Célszerű a napfénytől és a fűtőtestektől távol eső területre tenni. Ebben az esetben a lakberendezési tárgy biztosan nem vetemedik meg. A tömör fa könnyen sérül, sajnos karcolódik; nem mindegy milyen dísztárgyakat helyeznek rá. Az exkluzív bútoroktól ajánlott távol tartani a gyertyákat és a nedves holmikat. A tömör fabútorok érzékenyek a párára, ezért célszerű szabályozni a helyiség páratartalmát.

A tömör fabútort megfelelő időközönként tisztítani kell. A drogériákban kapható készítmények könnyen megkárosíthatják az alapanyagot. Kizárólag a szakértők által ajánlott tisztító szerek használata javasolt.