Mi az az infrafűtés és milyen előnyökkel rendelkezik?

Az infrafűtés egyre népszerűbb fűtési megoldás hazánkban is. Egyik legnagyobb előnye, hogy a fűtőtestként működő panelek könnyedén szállíthatóak egy-egy költözés során. Szem előtt kell tartani azonban néhány fontos szempontot, amikor egy átbútorozás során az infrapaneleket is szállítani szeretnénk.

Az egyik legfontosabb, hogy a paneleket megfelelően csomagoljuk. Habár a legtöbb infrapanel elég strapabíró, azért törékeny berendezési tárgyként érdemes kezelni. Mindenképpen két, vagy többrétegű dobozba érdemes helyezni, és gondoskodni kell a hungarocell térkitöltő anyagról is. Ha biztosra akarunk menni, úgy tekerjük körbe buborékos fóliával is.

Mi az infrafűtés és mi az előnye?

Az infrafűtés az elektromos fűtések újgenerációs megoldása. A hagyományos rendszerekhez képest nem a levegőt melegíti közvetlenül a fűtőtest közelében, hanem infrasugarak segítségével fűti a környezetet. A légtéren túl melegebbek lesznek a falak és a berendezési tárgyak is, így még jobb hőérzetet biztosít. Kicsit hasonló a működése, mint a Nap sugárzása, de ennél a fajtánál nem keletkeznek káros anyagok. Az infrasugarak természetes méregtelenítést is végeznek, és allergiások számára is ideális megoldásnak bizonyul, hiszen nem keringeti a port. Csökkenti a vírusok és baktérium burjánzását, és erősíti az immunrendszert is.

Maguk az infrapanelek rendkívül esztétikusak, szinte design tárgyai lehetnek bármely otthonnak, ráadásul beszerelésük és működtetésük költséghatékonyabb, sokkal olcsóbb, mint például egy gázcirkó, vagy egy normál villanyfűtés beüzemeltetése. A bekerülési ára a rendszernek eleve töredéke másokhoz képest, ráadásul nincs szükség folyamatos karbantartásra, és a fűtésre fordított rezsiköltség is jellemzően alacsonyabb.

Az infrafűtés esetében mindössze elektromos áramra és egy megfelelő falfelületre van szükség. Nem indokolt semmilyen cső, hőleadó egység, kémény, engedélyeztetés, vagy külön közmű bekötés, ha az elektromos hálózat már rendelkezésre áll.

A klasszikus fűtőrendszerek esetében jelentős hőveszteséggel is számolni kell, ami azt jelenti, hogy többet fizetünk, mint amennyit élvezhetünk a fűtésből. Az infrafűtésnél nincs ilyenről szó, az eltérő működésnek köszönhetően. Ráadásul megfelelő szigetelés mellett még nagyobb hatékonysággal, és alacsonyabb költséggel élvezhetjük a legzordabb időben is a kellemes meleget.