Ötletek a bababútor vásárláshoz!

A bútorok kiválasztása mindig összetett feladat. Rengeteg olyan szempont van, amit figyelembe kell venni. Ott van például a helyiség a szobák, az irodák adottságai, a nyílászárók típusai, a színek nem is beszélve a mi saját vágyainkról sem. Ezek a szempontok azonban tovább bővülnek, akkor ha a kis gyerekek számára keressük az ideális bútort. Ebben a bejegyzésben a gyerekbútor kiválasztásaihoz adunk néhány nagyon hasznos ötletet.

Kisgyerekek és a bútor!

A kisgyerekek folyamatosan fejlődnek, egyik ilyen tényező az életükben a növekedés és persze ehhez szorosan kapcsolódik a mozgás. A mozgás bizony nélkülözhetetlen szerepet kap a mindennapjaikban, de sajnos ilyenkor nagyon könnyen megsérülhetnek. Akár a lakásban is előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek ezért a legfontosabb az, hogy úgy alakítsuk át a bútorokat, hogy azok minimálisra csökkentsék a sérülések súlyosságát. Tehát mindenképpen kerekítsd le a szekrények, pelenkázó asztalok és a babaágyak sarkait is.

A kisgyerekek számára is több évig használható bútorokat vásárolunk, ezért érdemes olyan bútorcsaládokat keresni, amelyek átalakíthatóak és akár a kicsik három éves koráig is használhatják. Szóval nagyon fontos szerepe van a bútorok megfelelő méreteinek is.

A gyermekek fejlődésének másik nagyon fontos eleme a látás kialakulása. Az éles látás kialakulása több hónapig is eltarthat, azonban a gyermekek ezekben az időszakokban is nagyon sokat mozognak, ezért fontos, szerep jut az egyes helyiségekben megtalálható bútorok és kisebb-nagyobb termékek játékok, tároló dobozok színeinek is. Fontos, hogy az egyes termékek nagyon jól láthatóak legyenek, vagyis a színválasztásnál a legfontosabb szerepe a kontrasztosságnak van. Az egymástól jól láthatóan elkülönült színek is jelentősen segítik a gyerekeket a biztonságos mozgásban is.