Bútorok, amelyek miatt kisebbnek tűnik a szoba!

Vannak bútorok, amelyek egy bútorüzletbe betérve rendkívül mutatósak, ám otthonunkban már kevésbé lennének azok. Sokat számít például az, hogy egy kanapénak vannak-e lábai és, ha igen mekkorák, milyen formájúak. A bútorvásárlás ideje alatt rengeteg mindenre figyelnünk kell, fontos a színvilág, az árnyalat, a stílus és a formavilág is, nem utolsó sorban nem mehetünk el a méretek mellett sem. Sokakban ez a szempont csak azért fontos, hogy befér-e a bútor a kiszemelt helyre, de van még valami, amit meghatároz, ez pedig nem más, minthogy kisebbítheti magát az adott helyiséget, zsúfoltabbnak tüntetheti fel.

Bizonyos szempontokat figyelembe kell venni bútorvásárlásnál a térnövelés érdekébe.

Az otthonunk hangulatát elsősorban a bútorok teremtik meg, a stílus és a színek játékával lehet előidézni a tökéletes harmóniát és az irányzatot. A bútorok kiválasztásában nagy szerepe van a térnek, és az sem mindegy, hogy mekkora áll a rendelkezésünkre, ide tartozik a belmagasság is, amit szintén alaposan szemügyre kell vennünk. Egy kisebb szobával kapcsolatban általában arra törekszünk, hogy növeljük a területet. Ezt meg lehet tenni azzal, ha világosabb színű bútorokat és berendezési tárgyakat választunk, illetve minél több fényt eresztünk be. Bútorokból pedig inkább azokat preferáljuk, amelyek lábakkal rendelkeznek, ugyanis, ha a bútor alja átlátható, szellősebb érzetet kelt, nem mellesleg takarítani is könnyedébb. A karcsúbb kialakítású lakberendezési tárgyak is gondoskodnak, hogy nagyobb belterületet idézzenek elő.

Mi a helyzet a nagyobb területekkel?

Egy terebélyesebb helyiségbe pedig bátran gondolkodhatunk nagyobb méretekben, de ettől függetlenül a kisebbektől sem szükséges elhatárolódnunk. Viszont egy kanapé métere ne tegye ki a szoba méretének egytizedét, mert akkor már nem jó hatást kelt. A terpeszkedő berendezések egy ilyen lakás esetében otthonosabb környezetet teremtenek.