Gardróbszekrényt tervezel? Íme néhány tipp!

A ruhásszekrény helyett a legtöbben inkább a gardróbszekrényt választják, mivel sokkal jobban el lehet benne férni. Polcok, akasztók és fiókok is találhatóak általában egy gardróbszekrényben, tehát szépen és rendezetten megoldható benne a tárolás. Akár be is építhetjük, de egy külön gardrób szoba is kialakítható, sokan az előszobában helyezik el.

Egy gardróbszekrény tökéletes megoldás több dolog tárolásának szempontjából.

Mit tárolhatunk a gardróbszekrényben?

Ruhákat, cipőket, lakástextíliákat, egyéb használati tárgyakat gond nélkül tárolhatunk egy gardróbszekrényben, összehajtva a polcon, vagy az akasztós részen egyaránt. Beszéljünk egy kicsit a mélységekről, legalább 55 cm legyen, a cipőknek tervezett rész 30 cm, a polcok pedig minimum 45 cm-esek. Célszerű az egyik ajtóra tükröt tenni, amit megvilágítással is el lehet látni. Oldalfalra kerülhetnek olyan fiókok, amelyek alkalmasak nyakkendők, fehérneműk, övek, nadrágtartók tárolására. Az ajtót is jól válasszuk meg, a nyílóak több helyet foglalnak, ezért előnyösebb tolóajtó mellett dönteni. Célszerű úgy kialakítani a világítást, hogy, amikor használjuk az ajtókat már magától működésbe lépjen. A gardrób tervezésénél figyeljünk a helyiség belmagasságára, lehetőleg használjuk ki és mennyezetig építsük be.

A beépítettek legnagyobb előnye, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően tervezheti meg. A gardróbszekrény elkészíttetése kifizetődőbb megoldás, mint más egyéb szekrényeké. Tartsuk szem előtt, hogy az adott szoba stílusától ne legyen eltérő, színben például megegyezzen, egyébként vannak bútorcsaládok is, ezekből ugyancsak lehet szemezgetni.

Gondoljuk át, hogy hányan fogjuk használni, hiszen ez meghatározza a méretet. Ha ez lesz a lakásban az egyetlen tároló, akkor a takarító eszközöknek, meg a porszívónak is kell legyen benne hely. Amennyiben úgy érezzük, hogy e téren nincs elegendő tapasztalatunk vagy nem vagyunk elég kreatívak, kérjük lakberendező segítségét.