Milyen árnyékolót válasszunk?

Lassan itt a nyár és jönnek a nagy melegek, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban, ezért bizonyos területeket nem árt leárnyékolnunk. Gondolunk itt például az erkélyre, teraszra vagy a kert bizonyos területeire, ha nincs elegendő fa. Egy új ház felépítésekor is vegyük számításba az árnyékolást, a tulajdonosok az esetek többségében megfeledkeznek róla. Lényeges, hogy az árnyékoló esztétikus megjelenésű legyen és kellően strapabíró, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok se tudjanak kárt tenni benne.

Válasszunk ideális és minőségi árnyékolót a teraszra és az erkélyre.

Tokos árnyékolók beépítését még a tervezési fázisban figyelembe kell venni, az építkezést követően már nincs lehetőség a módosításra, maximum egy jelentősebb összeg befizetését követően. Legyen szó akár redőnyről vagy zsaluziáról, a tokszerkezetük a homlokzat takarásába kerül. A vakolható tokszerkezet kiváló hőszigetelés szempontjából, viszont előzetes tervezés szükséges hozzá, mivel a nyílászárók kialakításához kell igazítaniuk. A modernebb otthonokba gyakran választják az okosredőnyt vagy okoszsaluziát.

Mi kerüljön az erkélyre, teraszra?

Az erkélyre, illetve teraszra ideális egy minőségi napellenző is. A napellenző garantáltan otthonosabbá varázsolja a környezetét. A ponyvás árnyékolók hatásosan és biztonságosan fedik le az adott területet. A napellenzők többféle színben és méretben beszerezhetőek, a tokszerkezetük is eltérhet egymástól. Hajtókarral mozgathatóak, de vannak már motorizált kialakításúak is. Az automatizált változatokhoz szenzorok, fény- és szélérzékelők is tartozhatnak.

Óriási előnye még a napellenzőknek, hogy az erkélyhez, teraszhoz tartozó helyiséget is leárnyékolja, ezáltal jóval kedvezőbb lesz a szobában a hőmérséklet. A függőleges napellenzőkkel a betekintés elleni védelmet is kialakíthatjuk.

A felsoroltakon kívül napjainkban olcsóbb megoldások is elérhetőek már, ami napjainkban rendkívül felkapott az a napvitorla. Modern megjelenést biztosít és több színben, valamint formában is megvásárolhatjuk, ráadásul a felszerelése sem igényel különösebb szakértelmet.