Hogyan alakítsd át a belterületi lépcső alatti területet?

Az otthonunk berendezésére rendkívül nagy hangsúlyt fordítunk. Ez nem csoda, hiszen az életünk legfontosabb helyszíne a lakásunk, ahol szeretnénk mindig jól érezni magunkat. A lakberendezés során mindenkinek van néhány konkrét elképzelése. Biztosan tudja mindenki, hogy melyek a kedvenc bútorai, milyen lakástextileket szeretne az otthona egyes helyiségeiben látni. Van azonban egy terület, amelyet nagyon sokan figyelmen kívül hagynak, amikor lakberendezéssel foglalkoznak. Ez pedig nem más mint a belterületen található lépcső alatti rész.

images
Hogyan hasznosíthatod a belterületi lépcső alatt található területet?

Ha gondolod, akkor ugyan úgy hagyhatod illetve kialakíthatod a kedvenc házi állataid számára pihenő helynek. Ezen a területen nagyon jól mutatnak például a macska almok.

Azonban ez a terület kiválóan átalakítható. Kialakíthatsz itt számos eltérő típusú tárolókat is.

Tárolót? Mégis milyet?

Kezdjük a legegyszerűbb megoldással. Nincs más dolgod, mint hogy egy ajtót szereltetsz a lépcső alá. Így elzárva tarthatod egyik másik házi munkához szükséges felszerelésedet. Ezen a helyen tökéletesen  tárolhatod a porszívódat, a ruhaszárítódat, vagy éppen a vasaló deszkádat is.
Azonban más holmikat is tárolhatsz itt. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a belterületi lépcső alatti részt beépítsd. Tervezhetsz ide cipő tartó szekrényt is. Erre a legjobb megoldást a beépített polcok jelentik. De a komódhoz hasonlóan is átalakíthatod ezt a területet. A lépcső alatti területre ugyanis fiókokat is beépíthetsz, amiben számos lakástextilt tárolhatsz.
A tervezés során azonban gondolj a látványra is. Fontos, hogy a helyiségben található többi lakberendezési tárggyal is összhangban legyenek a lépcsőbe épített polcok és fiókok. Szóval figyelj a színekre is.