Milyen klímát vegyek?

 

Itt a nyár, ami rekkenő hőséget hozott magával. A nagy meleg miatt sokan jutnak arra az elhatározásra, hogy egy új klímával szeretnék lehűteni lakásukat. Igen ám, de „milyen klímát vegyek?” Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani alábbi cikkünkkel.

 

Hol fogjuk használni a klímát?

Fontos, hogy tudjuk, mekkora teret kell lehűtenie majd a klímának, illetve mekkora hőterhelés éri az adott helyiséget. Ennek függvényében meghatározható, mekkora teljesítményű berendezést vegyünk. Kisebb tereket lehűthetünk egy mobil klímával is. Ezek átlagosan 15-30m2-ig alkalmazhatók. Ideális választás olyan helyeken ahol a split klíma külső egységének elhelyezése nem megoldható, pl: weekend házakban, vagy a tetőtérben.

Nagyobb terek estén, vagy ha több beltéri egységre van szükségünk, több szoba lehűtéséhez, Mono Split klímáknál egy külső egységhez egy belső tartozik, Multi splittnél több belső csatlakozik egy külsőhöz. Inverteres technologiájuknak köszönhetően könnyedén szabályozhatók a belső készülékek akár külön-külön is.

klíma berendezés

Jobb teljesítmény kevesebb ráfizetés.

Érdemes minél magasabb energia besorolású eszközöket vásárolni (A+, A++, A+++), mert hosszú távon kifizetődik. Ez különösen igaz, ha fűtésre is használnánk klímánkat.

Légtisztítás, harc az allergének ellen.

A különböző klímák ma már összetett szűrő rendszerekkel vannak felszerelve. Ilyenek a ma már alapnak számító, por és pollen szűrők. Ezek segítségével nagyban csökkenthető a lakásban lévő illetve oda bejutó allergének száma. Füst, és szag szűrökkel ellátott megoldások a konyhákban például nagyon jól funkcionálnak.

A leírtak alapján láthatjuk, hogy sok szempontot végig kell gondolnunk, hogy megfelelő döntést hozva, a lehető legjobb klímát válasszuk otthonunkba.