Bútorok szállítása a tengeren túlról!

Cégek és magánszemélyek életében is adódhat egy olyan helyzet, hogy más földrészre, vagy földrészről kell valahogy eljuttatni bútorokat. Ez legtöbbször akkor szükséges, ha különféle külföldön fellelhető bútordarabokat szeretnénk megrendelni, vagy ha a sajátunkat akarjuk kint forgalmazni, de egy váratlan költözés lebonyolítása a tengeren túlra is ide sorolható. Ebben az esetben nagyon sok mindent fontolóra kell vennünk a szállítás kapcsán.

Fontos, hogy mindent jól átgondoljunk!

Először is fel kell mérnünk, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk. Ezt ugyebár nem olyan nehéz kitalálni, mivel vagy a vízen, vagy a levegőben fogjuk eljuttatni bútorainkat a célállomásra. Mérlegelnünk kell a saját lehetőségeink között is. Anyagiakban melyiket tudjuk megfinanszírozni, súlyban és terjedelemben mekkorák a szállítandó dolgok. A légi szállításról tudni kell, hogy eléggé költséges, leginkább könnyebb, és kevesebb eszközök szállítására szokták igénybe venni. Érdemesebb konténerhajót választani akkor, ha nem sürgős a szállítás, így az idő sem zárja ki a tengeri szállítmányozás lehetőségét.

különleges bútor a tengeren túlról

Milyen a tengeri szállítmányozás?

A tengeri szállítmányozás sokkal hosszabb ideig tart, persze nagyban függ attól is, hogy pontosan mi az úti cél, de számolnunk kell azzal, hogy akár 60 nap is lehet. Anyagiakban viszont nagyon kedvező, és természetesen rendkívül biztonságos a bútorok szempontjából. Kétféle változat közül választhat a megrendelő.

Teli konténeres FCL – azt jelenti, hogy egy teljes konténer rakományának ugyanaz a tulajdonosa.

Gyűjtő konténer LCL – a konténer rakománya több megrendelő tulajdonát képezi.

Pozitívumai közé tartozik még, hogy elképesztően nagy kapacitással rendelkezik egy konténerhajó, akár az 50.000 tonnát is meghaladhatja.

Bútorainkat maximális biztonságban tudhatjuk, hiszen nagyon speciális eljárással fixálják őket a szakemberek, külön a konténeren belül is, valamint maga a konténer is stabil rögzítésre kerül. Tengeri szállítmányozásnál nem kell attól tartanunk, hogy bútorainkat sérülésekkel fogjuk átvenni, a hajótársaságok felelősséget vállalnak arra, hogy semmilyen kár nem fog rajtuk keletkezni az utazás során.