Nincs Karácsony fenyő nélkül!

Hamarosan elérkezik az év legszebb ünnepe, amit mindenki nagyon vár. Rengeteg dolgot kell tennünk azért, hogy tökéletesen jól tudjuk érezni magunkat. Fontos, az is, hogy mindent a lehető legjobban megszervezzünk, hiszen rengeteg dologra lesz szükség. A karácsonyi ünnepi hangulathoz hozzá tartozik a bejgli, a pulyka, a gyönyörűen becsomagolt ajándékok és persze nem hiányozhat a Karácsonyfa sem.

Milyen fenyők közül válogathatsz?

Nem vagy könnyű helyzetben az már igaz, hiszen rengeteg fenyőfa fajta közül válogathatsz. Magyarországon is számos településen foglalkoznak különböző fenyők termesztésével, de a Nyugat Európában népszerű fenyőfákat is beszerezheted. Ha pedig nem szeretnél élő fát feldíszíteni, akkor vásárolhatsz több éven keresztül használható műfenyőt is.
images
Mire figyelj ha élő fát választasz?

Először is döntsd el azt, hogy hova szeretnéd állítani a fenyőfát. Fontos, hogy tudd, hogy a padlóra, vagy egy kisbútorra szeretnéd-e tenni. A fenyőárusok kisebb, olyan egy méteres és egészen hatalmas, akár több szintes lakások előszobájának padlójától a mennyezetig  terjedő nagyságú fákat is árulnak. Szóval gondolj a méretre is. Ha ezt már tudod, akkor döntsd el azt is, hogy gyökeres az ünnepek eltelte után ugyanúgy a termő területre vissza ültethető, vagy gyökér nélküli, a fa tövében elvágott fát szeretnél haza vinni.
Amire azonban mindenképpen számíts, hogy az élő fenyőfa tű levelei bizony folyamatosan hullanak, ezért gyakrabban kell porszívóznod.

Melyek a legnépszerűbb fenyő típusok Magyarországon?

A legnépszerűbb még mindig a lucfenyő. A jellegzetes illata és a vékony tűlevelei alapján bárki felismerheti. Ehhez a fa típushoz sorolható a szerb luc fenyő is. A levelek színe hasonlít az elegáns ezüst fenyőhöz, a levelek formája viszont nagyjából ugyanolyan, mint a hagyományos luc fenyőé. Ezeken a fenyőfa típusokon kívül két igazán elegáns fát is szeretünk. Az egyik a nordmann fenyő, a másik pedig a coloradoi jegenyefenyő. Mind a két típus könnyen díszíthető és hosszú ideig szép marad hiszen egyik sem hullatja le a levelét.