Praktikus tanácsok a téli holmik tárolásához!

Elérkezett a tél. Bizony gyakran nagyon hideg van és számíthatunk arra is, hogy egyre többször fog sokszor akár váratlanul is csapadék hullani. Vagyis ilyenkor mindannyian rétegesen öltözködünk, hosszú és vastag kabátokat, meleg cipőket, vagy csizmákat viselünk. És persze az öltözékünkből nem hiányozhatnak a sapkák, sálak és a kesztyűk sem. De ebben a téli időszakban soha sem felejthetjük otthon az esernyőnket sem. Igen itt van ez a rengeteg holmi, amit bizony valahol tárolnunk kell.

Hogyan férjünk el? Hova tegyük a naponta használt holmijainkat?

Először is nézz szét az előszobában és gondold végig azt, hogy melyek azok a cuccok, amelyeket a következő néhány hónapban biztos, hogy nem fogsz hordani. Nyisd ki a cipőtartód, biztosan találsz benne néhány mokaszint, vagy sportcipőt, amelyeket a zimankós hideg időben nem fogsz hordani. Ezeket szedd össze, és tedd egy másik szekrényed aljába, így marad hely a strapabíró bakancsodnak, az elegáns csizmádnak és a sportos túracipődnek is.
A téli kabátod és a kiegészítő ruházatod praktikus tárolásához válasz egy vállfát.

 
images

 
Miért éppen vállfát?

A vállfa tökéletes kiegészítője lehet az előszoba bútorodnak. Leggyakrabban műanyagból vagy fából készülnek. Ha vállfára akasztod a kabátod, akkor biztos lehetsz benne, hogy gyűrődésektől mentesen veheted fel minden alkalommal. A vállfa másik előnye az, hogy a kabátodon kívül a téli öltözék kiegészítőid egy részét például a sapkád és a sálad is tárolhatod rajta. Így amikor sietsz valahova, akkor is mindig gyorsan felöltözhetsz.

És az esernyő?

Fontos, hogy az esernyőd is mindig kéznél legyen, hiszen a téli hónapokban soha sem tudhatod azt, hogy mikor lesz rá szükséged. A legjobb ha a cipőtartód közelében rakod le, így biztos, hogy soha sem fogod otthon hagyni. Használat után pedig, alaposan rázd ki és tedd nyitva a fürdőszobádba, hiszen itt meg szárad és a víz nem károsítja meg a padlót sem.