A bútorfestés lépései

Mindannyian gyönyörű szép bútorok között szeretünk élni. Van néhány olyan bútor egy régi komód, vagy egy kedves kis éjjeli szekrény, egy aranyos kis dohányzóasztal, amelyet már évtizedek óta használunk, az is lehet, hogy még a szeretett nagyszüleink vásárolták. Ezek a régi, de sokszor szép emlékeket felidéző bútorok bizony elkopnak, ezért muszáj átfesteni.

Hogyan kezdd el a bútorfestést?

Először is nézd meg azt, hogy milyen alapanyagból készült a bútor. Figyelj a felületre is. Az egyenletes bútorlapokat a legkönnyebb átfesteni.
Ezek után keress egy nyugodt helyiséget, ahol kényelmesen tudsz festeni és a bútor is megszáradhat. Ha megvan, akkor rendezd át és gondoskodj a padló védelméről is. Hozd be a festéshez szükséges összes eszközt. Csiszológépet, alapozót, festéket, ecsetet, olajokat, szeszeket.
Ezek után szedd szét a bútort. Távolíts el minden fogantyút, vasalatot.

A bútorlapok előkészítése

Akármilyen bútort festesz át, mindenképpen le kell csiszolnod. Készülj fel arra, hogy a csiszolás során sérül, hullámosodik a felület ezért használj szalmiákszeszt és denaturált szeszt.
Ha ezzel elkészültél, akkor foglalkozhatsz a bútor alapozással is. Minden bútort alapozni kell. A bútor alapanyagához és a festék típusához is igazodó alapozót is be kell szerezned. A Trinát termékekben biztos hogy nem fogsz csalódni. Az alapozás mellett gondolj a bútor sérüléseinek a javítására is. Ebben segít a fatapasz.

Ha megszáradt az alapozó, akkor ismét elő kell venned a csiszolót. Miután lecsiszoltad és portalanítottad a bútorlapokat, előveheted a színes festékeket és a kedvenc színedre varázsolhatod a bútorod. Akármilyen színt választhatsz. A legjobb minőségű festékekből elég lesz egy réteget felvinned a bútorra. Arra azonban figyelj, hogy kiváló minőségű ecsettel vagy festékszóróval dolgozz. Alulról felfele és kívülről befele haladj, így biztosan egyenletesen oszlik el a festék a bútorlapon.